Aplicarea caldurii asupra parului tau este chiar atat de nociva?

Tocmai ti-ai cumparat o perie rotativa si ai de gand sa o folosesti pentru a crea bucle voluminoase, pline de stil? Te poti intreba uneori care sunt riscurile aplicarii constante a caldurii asupra firelor tale de par.

Uscarea parului prin aplicarea caldurii, ondularea cu o perie rotativa cu aer cald ori indreptarea parului folosind o placa de par…Nu este un secret faptul ca aceste instrumente care functioneaza prin caldura au devenit o resursa nepretuita atunci cand vine vorba de stilizarea parului si de obtinerea unor coafuri de invidiat.

De-a lungul timpului, expertii au analizat felul in care aceasta aplicare a caldurii poate deteriora structura firelor de par. Exista anumite modalitati care asigura faptul ca nu iti vei arde parul atunci cand il vei ondula cu peria rotativa sau indrepta cu placa de par.

Iata cateva sfaturi despre cum poti transforma ondularea parului cu peria rotativa intr-un proces sigur pentru firele tale de par!

1. Ia-ti o zi libera

Daca observi ca ai devenit dependenta de uscarea cu feonului sau ondularea parului cu peria rotativa, permite-i parului o zi in care sa se usuce natural si in care sa nu il coafezi. In aceste zile, poti alege sa iti porti parul prins intr-o coada de cal sau coc lejer. Este de asemenea important sa folosesti un ser pentru a controla modalitatea in care parul se increteste uneori de la sine. Lasa-ti parul sa se usuce la aer, aspectul umed este in trenduri acum, dar in acelasi timp este si unul clasic.

2. Hidratarea conteaza foarte mult 

In general, aceste instrumente de stilizare a parului precum peria rotativa pot avea un anumit impact asupra parului, lasandu-l usat, “plictisitor”, si predispus la a se rupe. Este impotant sa hidratezi cum trebuie firele inainte de a folosi aceste unelte termice pentru a te asigura ca parul ramane puternic si arata dar se si simte moale si “hranit” corespunzator. Poti aplica cateva picaturi de uleiuri hidratante pentru a te proteja de deteriorare inainte de a incepe sa iti ondulezi parul cu peria rotativa.

3. Protejeaza-ti parul asa cum iti protejezi pielea

Este bine sa iei cateva masuri de precautie pentru a te asigura ca parul tau ramane, de-a lungul timpului, sanatos si neted. Un produs care te protejeaza de caldura este echivalentelor cremelor de protectie solara pentru piele, un bonus extraordinar fiind faptul ca aceste produse nu impiedica doar deteriorarea firelor de par, ci si incretirea acestora.