Ar trebui să vă faceți griji pentru sângerarea vaginala? | Partea a II – a

Factorii de risc in cazul sangerarilor vaginale pot fi interni sau externi. Acestia din urmă sunt cei pentru care puteți fi responsabile, iar primii sunt cei declansati de procesele fiziologice sau de condițiile de sănătate.

După cum s-a indicat, femeile trecute de menopauză sunt de asemenea expuse unui risc mai mare. Aceasta se aplică și perioadelor pre și post-menopauză. Femeile care alăptează sau au născut recent ar putea de asemenea să se confruncte cu unele sângerări.

CUM ȘTIȚI CA E TIMPUL SA MERGETI LA DOCTOR?

Femeile aflate într-o stare de sănătate perfectă și care nu se află la vârsta menopauzei nu trebuie să se îngrijoreze atât timp cât există doar sângerări minore sau pete care dispar rapid. Cu alte cuvinte, nu este de obicei nevoie să vizitați un medic ginecolog dacă problema nu devine frecventă.

Cu toate acestea, există o serie de simptome secundare care ar trebui să trezească un semnal de alarmă. Sangerarea vaginală anormală a fost deja menționată și iată câteva alte simptome de care ar trebui să fiți conștiente:

  • Durere în timpul actului sexual
  • Arsuri sau intepături în timpul urinării
  • Senzație de arsură sau mâncărime în vagin
  • Dureri de spate și abdomen intens
  • Vărsături și greață

NOTĂ IMPORTANTĂ

Adevărul este că nu poți fi niciodată 100% sigura în legătură cu motivele sângerării vaginale. Dacă se întâmplă o singură dată și nu este excesiv, atunci nu va ingrijorati. Cu toate acestea, este încă recomandat să programați o întâlnire cu medicul ginecolog pentru a vă linisti.

Mai important, nu treceți cu vederea simptomele secundare, chiar dacă sângerarea este mică. Pot apărea înainte de contactul sexual și persistă mult după ce sângerarea se oprește. Din nou, acesta este semnul indicativ, este timpul să vă adresați unui medic.

Medicii utilizează diverse tehnici de diagnostic pentru a determina cauza sângerării. În general, femeile sunt supuse unui examen cervical și vaginal. Acest lucru se poate face vizual sau prin intermediul unui colposcop – este un echipament care mărește anatomia vaginală interioară.

Pentru o inspecție suplimentară, este posibil ca un medic să utilizeze ecografia și să recomande teste de sânge și urină pentru a exclude sau a confirma infecția. În plus, poate fi necesar un test de secreție vaginală pentru a măsura natura sau gravitatea unei infecții.

TRATAMENT PENTRU SANGERARI VAGINALE

Tratamentul depinde de cauze, iar medicii prescriu de obicei medicamente pentru a trata infecția sau inflamația țesuturilor. Dacă uscăciunea vaginală este cauza, un medic ar putea sugera utilizarea ovulelor / cremelor hidratante. Când sunt aplicate în mod regulat, acestea echilibreaza pereții vaginali și promovează aciditatea naturală a colului uterin și a uterului.