Ar trebui să vă faceți griji pentru sângerarea vaginala? | Partea I

Pentru a rezolva îngrijorările dvs. imediat, trebuie sa stiti ca sângerarea rezultata in urma unui contact sexual nu reprezinta o anormalitate. Totusi, acestea ar putea semnala și o afecțiune sau o infecție medicală de bază, mai ales dacă persistă a doua zi dimineața sau pe durata intregii zile.

Același lucru este valabil și pentru descărcările sângeroase excesive care pot avea sau nu un miros neplăcut. Acest articol examinează cauzele potențiale ale sângerării după sex – cât durează de obicei și care sunt semnele de indicare ale faptului că este timpul să mergi la un medic.

CE CAUZĂ SANGERAREA VAGINALA?

În majoritatea cazurilor, sângerarea vaginală post-coitală din cauza leziunilor fizice este minimă. Câteva picaturi de sânge nu sunt aceleași cu sângerarea, chiar dacă durează o oră sau două.

Dar ce se întâmplă dacă o femeie activă sexual se confruntă cu sângerare post-coitală ce durează mai mult de câteva ore? Fără a va alarma, trebuie sa stiti ca aceasta este adesea un semn al unei afecțiuni medicale. Iată câteva dintre factorii declansatori:

Vaginite atrofice – Mai bine cunoscute sub denumirea de uscăciune vaginală, vaginita atrofică este declanșată de lipsa secreției vaginale. Acest lucru afectează de obicei femeile adulte trecute de post-menopauză.

Polipi – Acestea sunt prelungiri ale cancerului uterin sau cervicale benigne necanceroase care ar putea fi deteriorate în timpul actului sexual.

Infecție – Infecțiile cu transmitere sexuală (ITS), cum ar fi chlamidia și boala inflamatorie pelvină (PID) pot provoca sângerare.

Eroziunea cervicală – Cu aceasta, există o secțiune din zona colului uterin care se inflamează și este deteriorată din cauza frecării.

Trebuie subliniat faptul că sângerarea după sex nu este de obicei un semn al cancerului de col uterin. Sângerarea post-coitală se poate produce din cauza cancerului de col uterin, dar aceste cazuri sunt rare și între ele.