Beneficiile transpirației

Reduce riscul de pietre la rinichi

Corpul are o aprovizionare finită cu apă, deci cu cât transpirați mai mult, cu atât mai multă apă trebuie să beți. Acest lucru este de fapt bun pentru dumneavoastră, deoarece rinichii se bazează pe un flux constant de apă prin care elimina deșeuri. În cazul în care rinichii nu se înroșesc în mod regulat, există o probabilitate să contractați pietre la rinichi din cauza acumulării de sodiu și de calciu.

Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele al căror stil de viață înseamnă că nu pot merge la toaletă ori de câte ori doresc, precum și pentru cei care au o dietă bogată în grăsimi și sare, deoarece sunt mai expuse riscului acestei afecțiuni.

Îmbunătățește sănătatea pielii

Reglarea transpirației ajută la îmbunătățirea vitezei cu care sunt create celule noi în piele, îmbunătățind aspectul acesteia. De asemenea, vă ajută pielea să elimine murdăria, reducând astfel probabilitatea de rupere. Acest lucru, combinat cu faptul că poate încuraja creșterea bacteriilor pielii bune și că ucide bacteriile dăunătoare, înseamnă că printr-o transpirație bună aspectul și sănătatea pielii dvs. se va îmbunătății.

Doar nu uitați să faceți duș după ce ați transpirat și să vă spălați pe față. În caz contrar, murdăria se va lipi și porii se vor înfunda în ciuda eforturilor dvs. cele mai bune.

Sprorește recuperarea

S-a arătat că transpirația crește producția de hormoni care contribuie la repararea leziunilor aduse corpului dumneavoastră, precum și la creșterea musculară. De asemenea, încurajează fluxul sanguin către mușchii scheletici, ceea ce reduce timpul de recuperare după boală și vătămare.

Îmbunătățește libidoul și atracția

Există două tipuri de glande sudoripare: ecrine și apocrine. Marea majoritate a acestora sunt glandele ecrine, în timp ce glandele apocrine se găsesc la axile și la picioare. Transpirația din glandele apocrine conține feromoni, iar un studiu a arătat că bărbații care au fost transpirați sunt mai atractivi pentru femei, atâta timp cât nu lasă transpirația să rămână. Compoziția transpirației apocrine include bacterii care pot provoca mirosul corpului dacă sunt lăsate să se înmulțească.

În ciuda faptului că există o gamă largă de produse antiperspirante pe piață, transpirația este de fapt foarte bună pentru corpul dumneavoastră, atât timp cât vă mențineți igiena.