Cand a fost inventat ondulatorul?

Tocmai ti-ai cumparat un ondulator cu care doresti sa iti faci bucle frumoase? Te intrebi uneori care este istoria acestui instrument util atunci cand iti mai faci bucle armonioase? Ei bine, ondulatorul a existat pe piata de mai mult timp de cand credeai.

Cand a fost inventat cu exactitate ondulatorul?

Exista anumite opinii contradictorii cu privire la aparitia exacta a ondulatorului de par. In timp ce Hiram Maxim este cunoscut ca fiind cel care a obtinut primul brevet pentru o forma incipienta, originara, a ondulatorului de par in anul 1886, Marcel Gradeau a obtinut meritele pentru ca primul ondulator conic de par, in anul 1890. Marcel Gradeau este de asemenea recunoscut ca fiind inventatorul mai multe instrumente care au legatura cu anumite stiluri de a iti coafa parul, cum ar fi un pieptene special care iti indreapta parul.

Exista pe piata diferite tipuri de ondulatoare de par?

In ziua de azi, ondulatoarele depasesc probabil visele cele mai fanteziste ale creatorului intial, Marcel Gradeau.  Exista ondulatoare cu capacitate destul de puternica, prin care iti poti crea bucle mari, voluminoase. In schimb, daca iti doresti sa iti creezi bucle mai stranse, poti opta pentru achizitionarea unui ondulator de par cu putere mai mica.  Anumite functii ale unor ondulatoare iti permit sa iti faci bucle in spirala.  In prezent, ondulatoarele care se comercializeaza pe piata sunt diferite fata de ondulatorul original, creat de Marcel Gradeau, in sensul ca pot fi prevazute si cu maner fara cleme, sau un maner resort. Primele versiuni de ondulatoare solicitau din partea utilizatorului sa aplice presiunea asupra clemei care tine parul. In acest sens, parul era infasurat de obicei in jurul tijei de incalzire.

Mai sunt utilizate in prezent ondulatoarele de tip Marcel?

Desi structura unui ondulator de par a evoluat de pe vremea lui Marcel Gradeau, ai fi surprinsa sa afli ca aceste ondulatoare originale inca sunt folosite. Acestea sunt utilizate in cea mai mare parte de catre hair-stylistii profesionisti, deoarece in general sunt mai usor de utilizat. Din ce sunt fabricate ondulatoarele? Asa cum exista diverse ondulatoare pe piata, asa sunt fabricate din materiale diferite. Ele pot fi din ceramica, teflon sau metal. Turmalina si titanul sunt uneori folosite, de asemenea.  In general, ondulatoarele de par din ceramica transforma acest proces de ondulare al parului intr-unul usor, pe care in timp vei ajunge sa il intelegi si mai ales sa il practici precum un hair-stylist profesional.