Cat de mult conteaza banii pentru tine?

Am citit cateva articole in ultimul timp care se refera la bani.

E adevarat intr-un fel, nu poti cumpara absolut orice, sunt lucruri precum dragostea si respectul care tin mai mult de propria persoana. Totusi sunt de parere ca si acestea au un pret pana la urma.

In schimb banii pot cumpara:

Educatie

Desi unele persoane pot primi educatie la cel mai inalt nivel prin propriile forte, nu toti avem odrasle nascute genii. O educatie de calitate poate asigura mult respect in viitorul copilului cu minimum de efort si anume o mana de bani.

E adevarat ca majoritatea celor care au multi bani (cel putin la noi) investesc in cai putere, nu in educatie.

Sanatate

Calitatea vietii poate fi imbunatatita cu bani. O alimentatie de calitate si un tratament preferential intr-o clinica privata undeva in strainatate iti poate salva viata. Din start, cei cu bani sar peste fraza “luati-l acasa ca nu mai avem ce sa-i facem”.E adevarat , oamenii cu bani traiesc mai mult decat cei fara bani.

Distractie

Oamenii cu bani se pot concentra pe lucrurile cu adevarat importante in viata. Ei isi pot implini visuri, pot calatori fizic, nu doar prin ecranul unui TV cu tub, unui monitor de 17 inch sau prin intermediul unei carti. E adevarat ca s-au inventat forme de distractie si pentru cei cu bani mai putini, dar acestia tot viseaza la ceva mai mult. Cei cu bani isi propun, cei fara bani viseaza.

Dragoste

Aici, oamenii cu bani si cei fara bani sunt aproape la fel. Exista plusuri si minusuri in ambele cazuri. Prea multi bani si te gandesti ca poate nu e dragoste adevarata. Prea putini bani si apar problemele, certurile si visurile spulberate. Totusi cred ca e mai bine sa ai bani si in cazul asta, pentru ca poti “cumpara” linistea si bunastarea persoanei iubite, ii poti implini visuri. Aici nu vorbim despre babalâcii de 89 de ani care se insoara cu fete iesite de pe bancile liceului, vorbim despre persoane absolut normale care, intamplator, au si bani.

“Ce facem azi, iar ne uitam la un film sau iesim la o plimbare in parc?”

1. Da

2. Nu, pentru ca suntem in vacanta in Paris si putem lua masa la ultimul etaj din turnul Eiffel, apoi putem merge sa-ti cumperi o armata de pantofi, un portbagaj plin cu genti si cateva rochite la 400 de euro bucata. Sau, daca vrei, putem sa ne uitam la un film pe PC.

Mitul cu banii nu aduc fericirea e fumat demult. Orice persoana pe care o cunosc, daca ar avea mai multi bani s-ar descurca mai bine, ar fi mai fericita.

Sa nu ne mai ascundem dupa deget, fara bani suntem mancati de soricei. Totusi dau sansa la replica prin intrebarea:

Ce nu pot cumpara banii?

  • Lasa un comentariu