Cat de rentabile sunt reparatiile televizoarelor?

Reparatii versus achizitii de televizoare

Preturile aparaturii high tech se deplaseaza progresiv de la pragul ce permitea achizitionarea acestora independent de bugetul pus in discutie, astfel ca a devenit tot mai dificil ca un bun ce prezinta probleme de functionare sa fie imediat inlocuit cu unul mai performant.

Lasand deoparte preturile piperate care tin la distanta consumatorii de bunuri ale caror venituri sunt modeste si extrem de bine calculate pentru a face fata cheltuielilor lunare, un alt aspect care intervine in discutie este cel legat de calitatea si modelul aparatului pe care detinatorul doreste sa il repare, tinand cont de faptul ca marii producatori isi schimba gamele de produse extrem de des, iar modelele vechi, oricat de renumite ar fi fost la timpul lor, dispar de pe piata datorita lipsei de cereri din partea consumatorilor.

Comportamentul de consum s-a reorientat, cu preponderenta in ultimii ani, catre o atitudine mai prietenoasa a posesorilor de bunuri fata de varianta mai putin costisitoare, cea a reparatiilor, determinand astfel un precedent care tinde sa le aduca beneficii prin prisma faptului ca le disciplineaza si educa vechile obiceiuri.

Cost – control

Desi la o prima vedere multi se simt tentati sa creada ca inlocuirea televizorului poate salva situatia, ipoteza este doar partial adevarata, intrucat inlocuirea bunului determina si micsorarea bugetului. Spre exemplu, costurile reparatiei unui televizor LCD oferite de specialisti in domeniu MMCB pe site-ul oficial http://www.reparatii-electronice.net/reparatii-televizoare-lcd-bucuresti.html porneste de la 49 de Lei si rar poate atinge pragul maxim de 199 Lei, in functie de dimensiunea acestuia, in timp ce pretul unui televizor care ofera promisiunea rezistentei in timp si implicit a investitiei pe termen lung porneste de la pragul minim de 800 – 1.000 Lei, desi site-urile de profil abunda in televizoare slabe calitative cu o durata de viata extrem de mica, ce oferteaza prin mirajul preturilor reduse sau mici in raport cu preturile impuse de produsele marilor branduri.

Disciplinarea comportamentului de consum

Cei care opteaza pentru reparatia televizorului la service-uri specializate precum MMCB in detrimentul inlocuirii acestuia sunt avantajati de faptul ca alegerea le disciplineaza atitudinea in favoarea viitoarelor achizitii si investitii pe care le planuiesc. Reparatia unui bun se dovedeste a fi nu doar o solutie economa care directioneaza bugetul familiei spre achizitii cu adevarat utile, dar si o masura de preventie in contextul in care multe persoane pierd controlul asupra finantelor si fac uz de sume importante care le satisfac dorintele pe termen scurt, printr-o aparatura executata superficial si care se bucura de o durata mica sau medie de viata.

Reparatie, economie, investitie

Ciclul firesc ce vizeaza o achizitie trainica porneste cu reparatia bunului problematic, ce nu va absorbi o suma considerabila, oferind posibilitatea celor interesati de noi achizitii sa economiseasca o suma suficient de mare care sa le permita, ulterior, sa aspire la o investitie pe termen lung, nu la o achizitie de moment, in conditiile unui buget limitat.

O reparatie corect executata poate mari durata de viata a unui televizor, dovedindu-se o varianta rentabila pentru cei care nu sunt dispusi sa opteze pentru inlocuirea bunului si, implicit, blocarea lichiditatilor in sensul in care exista bunuri a caror inlocuire este cu adevarat vitala pentru confortul familiei, spun specialistii in reparatii de la MMCB.

Concluzia este simpla si decurge din argumentele enuntate si exemplificate anterior, putand continua cu multe alte impresii si recomandari. Ce trebuie retinut este ca reparatiile televizoarelor reprezinta o varianta rentabila si viabila care permite economisirea in vederea unor investitii pe termen lung, insa inainte de toate este o metoda prin care se poate disciplina comportamentul de consum si atitudinea fata de bugetul propriu.