Câte respirații pe minut, în medie, are un adult?

Rata dvs. respiratorie sau numărul de respirații pe minut reprezintă unul dintre cele patru semne vitale. Celelalte semne vitale sunt tensiunea arterială, temperatura corpului și pulsul. Fiecare semn vital, inclusiv rata respiratorie, este asociat cu un număr sau interval care este considerat normal / sănătos.

Având în vedere acest lucru, ar trebui să știți că măsurătorile pot varia în funcție de sexul persoanei, greutatea, vârsta și câțiva alți factori. În acest articol, vom răspunde la întrebarea cât de multe respirații pe minut sunt medii pentru un adult. Apoi, vom evidenția cauzele unei rate de respirație mai ridicate sau mai mici.

Rata de respirație normală a copiilor diferă de adulți.

RESPIRAȚIA 101

Pe măsură ce inhalați, oxigenul intră în plămâni și se mișcă în organele voastre. Expirarea eliberează dioxidul de carbon din corpul dvs., permițând un echilibru optim între cele două gaze. Dar cât de multe respirații pe minut sunt medii pentru ca un adult să ajungă la acest echilibru?

Presupunând că vă odihniți și că sunteți într-o stare perfectă de sănătate, rata de respirație normală pentru adulți variază de la 12 la 20 respirații la fiecare 60 de secunde. În acest ritm, corpul tău eliberează dioxid de carbon imediat ce se produce. Un număr mai mic sau mai mare poate indica o tulburare de respirație sau o problemă de sănătate.

RATA RESPIRATORIE LA COPII

Rata medie a respirației pentru copii continuă să se schimbe până la vârsta adultă. Sugarii (cu vârsta de până la 12 luni) au o rată normală de respirație cuprinsă între 30 și 60 respirații pe minut. Copiii (nu mai mult de 3 ani) au între 24 și 40 de respirații într-un minut.

Numerele sunt similare pentru prescolari (3-6 ani) și variază între 22 și 34 respirații la fiecare 60 de secunde. Până când ajung la adolescență, elevii au de obicei 18 – 30 respirații în fiecare minut. Numărul scade la 12 până la 16 ani pentru adolescenți (între 12 și 18 ani).

MĂSURAREA RATEI RESPIRATORII

Determinarea numărului de respirații pe minut este destul de simplă, chiar dacă nu sunteți medic specialist. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care trebuie să le știți pentru a vă asigura că obțineți numărul corect.

În primul rând, rata respiratorie trebuie măsurată în timp ce o persoană se odihnește. Acest lucru înseamnă că trebuie să evitați să vă luați rata de respirație imediat după activitatea fizică și asta include și mersul pe jos.

În plus, oamenii pot schimba din neatenție modelul de respirație dacă știu că este măsurat. Din acest motiv, este mai bine să observați și să numărați respirațiile discret fără a fi anunțat. Cereți-le să facă același lucru și pentru dvs. dacă sunteți interesat de propriul model de respirație.

Asistentele, uneori, folosesc un truc pur și pretind că iau pulsul pacientului sau alte semne vitale în timp ce măsoară rata respiratorie. Pentru a obține numărul corect, ar trebui să vă uitați atent la mișcarea pieptului persoanei și să folosiți un cronometru.