Câți oameni mor într-o zi?

Povestirile despre evadare și supraviețuire pot acționa ca o sursă de inspirație. Oamenii pot supraviețui dezastrelor naturale, accidentelor, atacurilor, problemelor de sănătate și problemelor de sănătate mintală. Dar nu toată lumea este atât de norocoasă.

Există un milion de moduri de a muri, dar câți oameni mor într-o zi? Care sunt cauzele majore ale morții și cum ne îmbunătățim șansele unei vieți îndelungate?

Nu este neobișnuit să vă întrebați acest lucru. Oamenii vor să știe exact când este timpul. Cu toate acestea, cunoașterea tuturor statisticilor privind ratele de mortalitate nu ne va da un răspuns definitiv. Tot ce putem face este să evităm situațiile periculoase și să facem alegeri privind stilul de viață care promovează sănătatea și bunăstarea noastră.

Iată unde pot ajuta numerele. Puteți examina statisticile și puteți constata toate cauzele principale ale morții. Procedând astfel, puteți afla ce schimbări trebuie să faceți în viața de zi cu zi.

ȚI OAMENII MOR ÎNTR_O ZI

Mai mult de 150.000 de persoane mor în fiecare zi în lume, în timp ce rata zilnică a natalității este de aproximativ 360.000. Aceasta înseamnă că pentru fiecare deces care este înregistrat, mai mult de două nașteri sunt înregistrate alături de ea. Dacă simțiți că vreodată vă simțiți afectați de durere sau frică, amintiți-vă că nașterile pot fi o sursă de confort.

Cunoscând câte persoane mor într-o zi, cercetătorii estimează o creștere a populației. De asemenea, îi ajută pe experți să identifice factorii necesari pentru a susține toate aceste vieți suplimentare care vin în lume.

Uneori, trebuie să vedem cifrele pentru a ne da seama că trebuie să facem alegeri mai bune. Primele 10 cauze ale deceselor din întreaga lume sunt următoarele:

1. BOLI DE INIMA

În partea de sus a listei, fiind responsabil pentru aproape 9 milioane de decese pe an este boala ischemică a inimii, care înseamnă îngustarea arterelor. Acesta este, de obicei, cauzat de excesul de grăsime care se acumulează în vasele de sânge. Acest lucru face ca fluxul sanguin și oxigenul să fie restrânse la inimă, ducând la un atac de cord.

Deși acest lucru se poate întâmpla oricui, principalii factori de risc sunt obezitatea, hipertensiunea arterială și colesterolul ridicat. Pentru a evita să deveniți una dintre aceste statistici, asigurați-vă că vă controlați greutatea.

2. ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL

A doua cauză de deces la nivel mondial este un accident vascular cerebral. Acest lucru se întâmplă atunci când alimentarea cu sânge a creierului este întreruptă, cauzând moartea celulelor cerebrale, ceea ce, la rândul său, poate duce la dizabilități, leziuni ale creierului sau chiar moarte. Persoanele care au avut un accident vascular cerebral pot suferi de paralizie. Aceasta poate fi temporară sau permanentă.

Genele joacă un factor în șansele dvs. de a avea un accident vascular cerebral. Dar șansele sunt, de asemenea, influențate de alegerile privind stilul de viață, cum ar fi fumatul sau inactivitatea.

3. INFECȚII REZIDUALE CURENTE

Cea de-a treia stare de sănătate de pe listă este, de asemenea, cea mai frecventă cauză de deces la sugari. Aceasta include gripa, bronșita sau pneumonie. Vaccinarea în timp util poate reduce riscul acestor infecții.

4. BOALA OBSTRUCTIVA PULMONARA CRONICA

Una dintre cauzele principale ale decesului printre fumători este BPOC, care include și emfizemul bolii. Această boală nu este exclusă fumătorilor, ci îi afectează în cea mai mare parte.

Emfizemul apare frecvent la bărbați și poate fi ereditar. Alegerea unui stil de viață fără fumat va reduce șansele de a dezvolta această condiție.

5. CANCERUL LA PLĂMÂNI

O altă boală în mare parte revendicând viețile fumătorilor este cancerul pulmonar. Această boală reprezintă peste 1,6 milioane de decese în fiecare an, dintre care mai mult de 80% sunt fumători.