Ce este Dimeticonul din produsele de beauty – I

Chiar daca nu esti pasionat de machiaj, creme hidratante si produse pentru par, probabil stii mult mai multe despre aceste produse decat crezi. Stiti ca ati auzit de lucruri precum „fara sulfat”, „fara parabeni” sau „complet natural”. Retelele sociale sunt pline de comunitati intregi care isi iau timpul sa invete si sa explice ce este in tot ceea ce folosim zilnic.

Unul dintre cuvintele cheie care plutesc in jurul lumii online este dimeticonul. S-ar putea sa fi auzit de el, dar ce este dimeticona si ce face?

DE UNDE VINE
Dimeticona este un compus organic pe baza de silicon. Ceea ce face dimeticona atat de interesanta este capacitatea sa de a va face hidratantul facial sa se simta atat de moale si de matasos. Este incorporat abundent intr-o gama larga de produse pentru ingrijirea pielii si a parului. Crema ta care se simte atat de usor si alunecos sub degete si care se aprinde atat de usor si proaspat pe fata ta contine cel mai probabil dimeticon.

Se vorbeste mult daca produsele de ingrijire personala pe baza de silicon dauneaza sau nu pielii si parului. Plangerea principala este ca agraveaza problemele acneei. Ca urmare, o multime de companii au inceput sa elimine dimeticona din produsul lor si sa anunte acest lucru pe tot parcursul marketingului pentru a se asigura ca stiti. Dar este totul rau despre siliconi? Uneori, se pare ca a devenit un alt lucru toxic de care trebuie sa ne uitam in produsele pe care le folosim.