Ce este motivația intrinsecă?

„Când a fost ultima oară când ai făcut ceva doar pentru distracție? Te-ai oprit să mirosi trandafirii recent, ai pictat sau ai făcut o baie extra lungă doar pentru că așa ai vrut? Dacă da, ați acționat sub influența a ceea ce psihologii numesc „motivație intrinsecă”.

Deci, care este motivația intrinsecă? Cum poți să-ți spui ce te conduce și care sunt acele câteva modalități de a valorifica acest lucru în beneficiul tău?

PENTRU IUBIRE

Psihologii studiază conceptul de motivație intrinsecă din anii 1970. Pe scurt, dacă faceți ceva pentru că doriți, este motivat intrinsec. Dacă faceți ceva din cauza unui motiv extern, ca o răsplată sau o pedeapsă, atunci este motivat extrinsec.

Deci, dacă citiți o carte pentru plăcere sau plantați o grădină deoarece iubiți natura, o faceți din cauza unei dorințe interne. Nu o faceți pentru laudă și nu vă așteptați la o recompensă externă. O faceți pur și simplu pentru a bucura de acel lucru.

Dacă motivația intrinsecă este „arta de dragul artei”, atunci motivația extrinsecă este „pentru că ai spus așa”. Dacă ați citit acea carte deoarece a fost o temă de lucru sau ați încercat să cultivați cele mai mari legume pentru a câștiga un concurs, atunci ați făcut-o din cauza unui motiv extern.

LASȚI-VĂ DUȘI DE VAL

AȚi observat vreodată că timpul zboară când distrezi? Acest lucru înseamnă că erați în ceea ce psihologii numesc „starea de flux”. Atunci când vă concentrați astfel pe o experiență plăcută, motivată intrinsec și productivă, pierdeți toate noțiunile de nevoi fizice sau de trecerea timpului. Există, de asemenea, o mulțime de paralele cu tradițiile religioase și spirituale, cu budismul, hinduismul, islamul și anumite tradiții yoghine, toate având concepte similare.

CARE ESTE SCOPUL?

Motivația intrinsecă este de cea mai mare valoare și interes pentru profesori, părinți și angajatori. În școli, studiile au arătat că studenții care se simt intrinsec motivați să studieze au performanțe mai bune în sala de clasă. La locul de muncă, angajatorii caută mereu modalități mai bune de a îmbunătăți calitatea muncii personalului. Și fiecare părinte vrea să știe cum să-și facă copiii să-și spele dinții fără a-i fi reamintit de două ori pe zi.

Cu toate acestea, dacă cineva nu vrea să învețe, nu îi puteți forța. Unii angajați au doar o etică profesională proastă sau nu au abilitățile necesare. Unii copii nu vor mânca niciodată broccoli. O înțelegere a motivației intrinseci este folosită doar în contextul unei cunoașteri mai ample a problemei la îndemână. Nu va rezolva toate problemele tale, dar ar putea ajuta la rezolvarea unora dintre ele!