Ce risti atunci cand face baie in cada in timpul sarcinii – IV

GERMENI
Daca sunteti un fan al cazilor cu hidromasaj, exista cateva vesti proaste – acestea sunt cel mai bine evitate in timpul sarcinii. Apa calda poate fi un teren minunat de reproducere pentru tot felul de germeni. Nu conteaza daca il detineti sau pur si simplu faceti vizite frecvente la centrul spa din apropiere; sansele de infestare bacteriana sunt mult mai mari la o cada cu hidromasaj decat la o cada obisnuita.

Cu spa-urile, exista riscul adaugat de dezechilibru chimic. Unele spa-uri exagereaza cu substantele chimice pentru a evita intretinerea regulata. De asemenea, cu cat sunt mai multi oameni care il folosesc, cu atat este mai putin sigur. Prin urmare, ar putea fi o idee buna sa renunti la aceasta metoda speciala de relaxare, cel putin in primele trei luni de sarcina.

SCHIMBARE pH
Utilizarea bulelor parfumate, a uleiurilor parfumate sau a sarurilor de baie este, in general, o idee proasta atunci cand sunteti gravida. Aceste produse pot schimba echilibrul pH-ului vaginului. Dezechilibrul va poate face mult mai predispus la aparitia aftelor – o infectie fungica cauzata de un tip de Candida.

Aceasta afectiune poate fi extrem de neplacuta si, daca nu o tratezi la timp, poate trece la copilul tau la nastere. Indiferent cat de blanda se simte baia ta, nu fi tentat sa adaugi ceva care sa-ti poata pune in pericol pe tine si pe bebelusul tau.