CE SUNT SILICONII – II

In regula, dimeticona este doar un tip de silicon care contine grupul chimic dimetil. Dar ce este atunci un silicon? Siliconii au fost dezvoltati in anii 1930 dintr-o metoda de extragere a silicii pure din cuart brut si transformarea acesteia in silice dimetilica. Dar se crede ca termenul „silicon” nu a fost inventat pana in 1940.

Deci, desi nu este un polimer pur natural – foarte putini polimeri din lume contin ingrediente naturale, cauciucul natural este cel mai important – principalul constituent al siliconului este o substanta naturala sub forma de silice. In afara de cuart, puteti gasi silice in roci, nisip si granit. Desigur, in polimerizarea silicei in silicon, se adauga o serie de ingrediente sintetice.

Ceea ce este foarte unic la silicon este legaturile chimice alternante extrem de puternice dintre atomii de oxigen si siliciu din polimer. O face o substanta puternica si durabila, deosebit de rezistenta la degradare.

Exista peste 400 de tipuri diferite de siliconi si utilizarea lor se extinde dincolo de produsele cosmetice. Le puteti gasi ca agenti de acoperire pentru anumite tipuri de tuburi de calitate medicala datorita rezistentei semnificative la microbi si bacterii. Ele sunt, de asemenea, un ingredient in numeroase produse farmaceutice pe care le luam pe cale orala.