Consumul de alcool al tatălui ar putea influența consumul de alcool al fiilor

Chiar inainte de conceptie, vulnerabilitatea unui fiu pentru tulburari de consum de alcool ar putea fi modelate de un tata care bea cronic cu exces, conform unui studiu. Acest studiu arata ca soarecii masculi care au fost expusi cronic la alcool inainte de imperechere aveau descendenti de sex masculin mai putin susceptibili de a consuma alcool si erau mai sensibili la efectele lor, oferind o noua perspectiva a mostenirii si dezvoltarii comportamentelor de baut.

Studiile anterioare despre oameni indica faptul ca alcoolismul poate functiona in familii, in special tata-fiu, dar pana in prezent doar cateva variante genetice au fost asociate cu tulburare de consum de alcool si ele reprezinta doar o mica parte din riscul de a mosteni problema.

Am examinat daca expunerea tatalui la alcool ar putea altera expresia genelor pe care le-a transmis copiilor sai „, a spus dr. Homanics. „Mai degrabă decât mutația secvenței genetice, factorii de mediu ar putea conduce la modificări care influențează activitatea unei gene, care se numește epigenetică. Studiul pe șoareci arată că este posibil ca alcoolul să modifice genele tatălui și să influențeze consumul la fiii săi, dar, în mod surprinzător, nu și al fiicelor„.

În studiu șoarecii de sex masculin expuși cronic timp de cinci săptămâni la vapori de etanol intermitenți, a dus la niveluri mai mari de alcool în sânge decât limita legală pentru șoferii umani. Apoi, i-au imperecheat cu femele care nu au fost expuse la alcool.

În comparație cu cele ale șoarecilor fără etanol, descendenții adulți de sex masculin ai șoarecilor expuși la etanol consumau mai puțin alcool atunci când le-a fost pus la dispoziție. De asemenea, au fost mai sensibili la efectele alcoolului asupra reducerii anxietății.

Cercetătorii intenționează să examineze alte modele de băut, cum ar fi consumul de alcool, să identifice modul în care alcoolul modifică genele și să explice de ce descendenții de sex feminin nu sunt afectați.