Cum identifici intolerantele alimentare?

Alergiile alimentare și intoleranțele alimentare nu sunt aceleași lucruri. Alergiile pot provoca simptome mai grave și chiar moarte în unele cazuri, în timp ce alimentele la care sunteți intoleranți pot duce la balonare, creștere de gaze, diaree și alte probleme digestive. Probabil știți câțiva oameni intoleranți la lactoză și știți că au probleme digestive atunci când mănâncă produse lactate.

Puteți experimenta cu dieta dvs. îndepărtând unele alimente pentru a vedea dacă vă îndepărtați mai puțin. Modificarea și modificarea regimului alimentar este cea mai bună pariu dacă aveți probleme cu gazele. Prin urmare, utilizați lista de mai sus pentru a găsi elementele problematice.

După ce le găsiți, încercați să le ștergeți complet. Dacă nu puteți, minimizați aportul. Ar trebui să vizitați un gastroenterolog pentru a vedea dacă aveți intoleranțe alimentare sau nu. De asemenea, consultați un nutriționist dacă doriți o listă precisă de alimente pe care să le mâncați și alimente pe care să le evitați.

Similar cu înghițirea aerului, consumul de cantități excesive de băuturi carbogazoase poate stimula producerea de gaze. Deseori ardeți după ce bei sodă sau bere și asta se datorează gazelor acumulate. Puteți elibera o parte din aer în acest fel, dar o porțiune bună va trece prin tractul digestiv și va ieși pe partea cealaltă.

Deci, în loc de băuturi carbogazoase, s-ar putea să doriți să beți mai mult vin, apă și suc de fructe necarbonatate. Asta ar trebui să te ajute să pleci mai puțin.

INTRODUCEȚI PROBIOTICILE IN DIETA

Dacă vă tot întrebați cum să nu vă lăsați atât de mult după ce ați încercat metodele de mai sus, ar trebui să încercați să introduceți probiotice în dieta dvs. Bacteriile sănătoase din intestinul tău pot descompune gazele produse de bacteriile rele. Aportul regulat de probiotice va crește numărul de bacterii bune și, la rândul lor, vor putea descompune mai multe gaze.

SUPLIMENTE ENZIMALE

Puteți găsi suplimente de enzime în orice magazin de medicamente. Sunt disponibile fără rețetă, iar scopul lor este să vă ajute sistemul digestiv să descompună mai bine anumiți compuși. Dacă le combini cu probiotice, mâncarea pe care o consumi se va descompune mai eficient, scăzând producția de gaze și momentele stanjenitoare in care le eliberezi.

  • Lasa un comentariu