Cum influențează mucegaiul sănătatea

La un moment dat sau altul, ne-am întâlnit cu mucegaiul. Poate apărea în duș, pe tavanul unei camere închise sau pe o felie de pâine pe care am uitat-o în coșul de pâine. Mucegaiul este o parte din viața noastră de zi cu zi și poate apărea în orice casă, indiferent cât de curată este.

Dar poate fi mucegaiul doar șters sau trebuie să-l curățați mai bine? Ne uităm la această întrebare, precum și la orice problemă de sănătate care însoțește mucegaiul.

Mucegaiul este un tip de ciuperca care crește în mod natural în aer liber și ajută la descompunerea frunzelor și a copacilor. Sporii de mucegai, semințele care ajută la producția sa, sunt eliberate în aer și pot călători în casele noastre.

Când mucegaiul este combinat cu umiditatea, acesta începe să crească. Camerele cu circulație necorespunzătoare sunt în mod special predispuse la acest lucru. Pentru eradicarea creșterii mucegaiului, aceste condiții de mediu trebuie schimbate.

Măucegaiul poate fi alb, gri, negru sau verde. Unele soiuri sunt extrem de toxice, dar toate formele de mucegai au un efect dăunător asupra sănătății. De asemenea, poate dezintegra și decolora materialele sau poate lăsa un miros urât.

Efectele mucegaiului asupra sănătății dumneavoastră:

Mucegaiul prezintă mai multe riscuri, dar cel mai important dintre ele este riscul pentru sănătate. Inspirarea mucegaiului poate fi în detrimentul sistemului respirator al unei persoane. Iată principalele preocupări privind sănătatea atunci când vine vorba de mucegai:

1. IRITAREA

Cel mai elementar efect poate apărea pe corp este iritarea pe care o poate provoca. Această iritare variază de la ochi, gât, piele, până la nas sau chiar și plămânii dumneavoastră. Respirarea în cantități mici de mucegai sau chiar atingerea acestuia poate duce la iritații, erupții cutanate, dificultăți de respirație și chiar și în unele cazuri mai severe, febră.

Medicamentele simple, fără prescripție medicală, ar trebui să atenueze simptomele.

2. ASTM ȘI ALERGII

În cazuri mai severe, expunerea la mucegai poate provoca o reacție alergică, mai ales dacă mucegaiul este curățat sau deranjat în orice mod. Sporii pot agrava simptomele unei persoane de astm.

Este important ca medicul dumneavoastră general să fie informat că ați fost expus la mucegai, pentru ca ei să poată prescrie medicamente antifungice sau inhalatoare.

3. INFECTIA PLĂMÂNILOR

Când sunteți expus mucegaiului pentru o perioadă lungă de timp, pot să apară infecții pulmonare grave. Într-un astfel de caz, vizitați medicul dumneavoastră general pentru medicamente antifungice. Corpurile noastre posedă anticorpii necesari pentru a lupta împotriva mucegaiului. Dar, cu expunerea la cantitati mari de acesta, sistemul imunitar nu este capabil sa lupte impotriva atacului.