Cum puteți să mențineți spațiul de lucru de la birou curat?

Indiferent de domeniul de activitate, fie munca de birou, ori într-o fabrică, curățenia joacă un rol important în bunăstarea angajaților și productivitatea acestora. Studiile recente au demonstrat faptul că ordinea și curățenia dintr-un birou sunt în strânsă legătură cu felul în care angajații își duc la bun sfârșit task-urile.

În general, în spațiile de lucru se apelează la serviciile unei firme profesionale de curățenie, dar asta nu înseamnă că angajații sunt lipsiți de responsabilități.

Metode prin care puteți menține biroul curat mai mult timp

Cheia unui spațiu de lucru curat constă în evitarea dezordinii. Împrăștierea hârtiilor, așezarea unei căni de cafea direct pe birou, ori depozitarea multor obiecte care să adune praf, îngreunează procesul de curățenie. Dacă vă doriți un spațiu de lucru curat, unde să vă facă plăcere să munciți și să fiți productivi, puteți încerca următoarele trucuri:

• Consistență

De-a lungul zilei îndepliniți multe task-uri. Răspundeți la mail-uri, verificați dosare, dați telefoane, iar toate acestea se petrec în timp ce stați la birou. Este normal să nu fie ordine întotdeauna, dar vă puteți lua câteva minute la începutul sau la sfârșitul programului pentru a aranja puțin lucrurile.

• Nu mâncați la birou

Când aveți o zi plină puteți fi tentat să serviți masa în fața calculatorului pentru a câștiga timp. Acest lucru nu doar că nu este sănătos și nu vă ajută să fiți mai productivi, dar riscați să vă murdăriți biroul de sosuri, ori chiar să distrugeți documente importante din cauza petelor sau temperaturii ridicate a mâncării.

• Lupta cu bacteriile și germenii

Chiar dacă o firmă de curățenie se ocupă de birouri (https://urgentcurat.com/curatenie-birouri.html), deci inclusiv de spațiul în care lucrați, este recomandat să dezinfectați cu produse speciale, precum un simplu gel sau spray dezinfectant. Astfel de produse vă vor ajuta să curățați biroul, echipamentele pe care puneți cel mai des mâna și inclusiv telefonul, pe care se strâng cei mai mulți germeni.

• Responsabilizare

În calitate de angajat, trebuie să înțelegeți că și dumneavoastră aveți o parte din responsabilități. Firmele profesionale de curățenie fac o treabă foarte bună, dar nu se vor atinge de documente și nu vor modifica locul în care stă fiecare obiect, pentru a nu vă încurca munca. Acest lucru înseamnă că fiecare angajat are datoria de a menține curățenia și de a nu îngreuna munca echipei angajate să facă acest lucru în mod profesionist.

De ce să alegeți o firmă de curățenie pentru birouri?

În cele din urmă, cea mai bună soluție de menținere a curățeniei și a armoniei în birouri este contractarea unei firme profesionale. Firmele precum Urgent Curat acordă o atenție deosebită nevoilor clienților săi prin crearea de pachete de servicii personalizate, la prețuri extrem de avantajoase.

Urgent Curat se diferențiază de celelalte firme de curățenie de pe piață deoarece utilizează produse bio de calitate și echipamente de ultimă generație, fapt ce demonstrează eficiența cu care își duc la îndeplinire fiecare nou proiect. Portofoliul de clienți este vast, iar acest lucru se datorează experienței de peste 10 ani în domeniu și feedback-ului pozitiv primit de-a lungul timpului. Serviciile lor sunt disponibile pe tot teritoriul Bucureștiului, dar și pentru zona Ilfov și sunt întotdeauna deschiși colaborărilor cu clienții care își doresc servicii de curățenie de calitate și prompte.