Cum puteți scăpa de respirația urât mirositoare

bad breath

Respirația neplăcută este o problemă destul de jenantă, așa cum unii oameni nu își dau seama că problema există în ciuda periajului dinților și a îngrijirii de igienă generală. Înainte de a trece la subiect, este important să înțelegem ce cauzează respirația urât mirositoare. Este cel mai bun mod de a o evita în viitor.

Ce cauzează respirația urât mirositoare?

Respirația urât mirositoare, cunoscută sub numele de halitoza, este cauzata de molecule volatile din gura. Aceste molecule pot fi patologice și non-patologice, iar originea poate fi atât non-orală, cât și orală. Halitoza poate scădea încrederea în sine și poate avea un impact asupra psihicului pacientului.

Adevărul este că problema provine cel mai probabil din igiena orală slabă. Studiile multiple au arătat că 90% din cazurile de halitoză au fost cauzate de igiena orală slabă, infecțiile gâtului, stratul de limbă, protezele necurățate etc. Alte cauze variază de la caz la caz.

Există o mulțime de remedii naturale care se dovedesc a fi foarte utile pentru problema respirația urât mirositoare. Ele sunt destul de ușor de utilizat și nu au efecte secundare.

1. APĂ SĂRATĂ

O soluție salină (clătire cu apă sărată) ar putea fi tot ceea ce este nevoie. Apa sărată este ușor acidă și poate împiedica bacteriile să se dezvolte în gură și să aibă grijă de respirația urât mirositoare prin neutralizarea alcalinității mediului. Acest lucru este eficient deoarece bacteriile se dezvoltă într-un mediu cu pH ridicat sau alcalin.

2. ZINC

Zincul este unul dintre cele mai importante elemente pe care corpul îl folosește în funcțiile de zi cu zi. Zincul previne acumularea VSC-urilor, scurte pentru compușii cu sulf volatil. Este vorba de bacterii care produc VSC-uri, sursa de respirație urât mirositoare, iar zincul este un remediu bun pentru rezolvarea problemei.

3. ALOE VERA

Aloe Vera este un extract de plante care are proprietăți antibacteriene puternice. Aceasta îmbunătățeste capacitatea de vindecare a gurii, datorită efectului său asupra colagenului.

4. ENZIME DIGESTIVE

Așa cum am menționat, 90% din cazuri de respirație urât mirositoare este cauzată de igiena orală slabă; dar dacă sunteți printre cei 10%? Cea mai frecventă cauză de halitoză în grupul de 10% este sistemul digestiv. În acest caz, enzimele digestive ar putea fi cauza.

5. MIX PUTERNIC

Știați că unele alimente crocante vă pot curăța dinții și îi pot face mai puternici? Acest nou truc pentru a trata respiratia urat mirositoare este unul gustos. Merele sunt fantastice pentru controlul mirosurilor alimentare, deoarece sunt bogate în pectină. Cercetările arată cât de importante sunt merele pentru dinți. Pe lângă mere, scorțișoara este excelentă pentru proprietățile sale antimicrobiene. Al treilea ingredient este iaurtul. Iaurtul ajută la mirosul cauzat de bacteriile din gură.

6. CEAI VERDE

S-a constatat că ceaiul verde reduce mirosul urât. Ceaiul verde este bogat in antioxidanti, deci are un puternic efect antibacterian. Puteți bea până la 5 cești de ceai verde pe zi, dar nu mai mult.