Cum sa configurezi televizorul pentru o imagine perfecta

Imaginile TV de astazi nu au aratat niciodata mai bine. Intr-adevar, cele mai recente ecrane HD 4K sunt atat de bune incat radiodifuzorii si furnizorii de continut incearca sa ofere programe capabile sa faca cu adevarat dreptate. Aceste televizoare cu rezolutie de 3840×2160 ofera de patru ori densitatea pixelilor seturilor obisnuite Full HD, ceea ce inseamna mai multe detalii. Alte tehnologii, cum ar fi cuticul Quantum Dot, OLED si panourile imbunatatie WCG, asigura si calitatea imbunatatita a fiecarui pixel, precum si profunzime si vibratie. HDR este o alta tehnologie noua care pare sa revolutioneze lumea televizoarelor. Totusi, in ciuda acestor lucruri, este inca posibil sa cumperi un televizor bun la care sa nu reusesti sa vezi imaginea cea mai buna.

Vestea buna este ca reglarea fina a ecranului nu este atat de dificila, nu trebuie sa fii un maestru al calibrarii. Iata cateva modalitati prin care iti poti configura televizorul pentru o imagine perfecta:

1.Utilizeaza sursele si conexiunile corecte

Este un truism evident, dar pentru a obtine cele mai bune rezultate din televizor, trebuie sa puneti cele mai bune rezultate in el. Acest lucru se rezuma la folosirea a unor componente sursa decente. DVD playerele reprezinta linia de baza a ceea ce este acceptabil, dar daca esti constient de calitate, acestea ar putea fi inlocuite de Blu-ray Ultra HD. In gneral, singura conexiune pe care ar trebui sa o utilizezi este HDMI, cu exceptia cazului in care exista un motiv imperativ de a opta pentru o interfata mostenita. Posesorii de televizoare Panasonic de inalta calitate vor avea si optiunea DisplayPort. Aceasta este utilizata pentru conectarea PC-urilor si poate furniza semnale de o calitate egala.

2.Asigura-te ca sursele sunt configurate corect

Componentele sursei au, de obicei, o varietate de optiuni de afisare, dar se vor administra in mod obisnuit, in functie de afisarea pe care o au in conformitate cu informatiile din partea EDID ( date de afisare extinsa). Cea mai buna modalitate de a verifica acest lucru este sa intri in setarile de afisare a blu-ray-ului. In mod ideal vei fi interesat de rezolutia 2160 p sau 4K. Daca esti putin confuz in privinta a ceea ce poate sustine televizorul, poti alege cea mai mare optiune disponibila si sa vezi ce se intampla. Majoritatea surselor vor afisa pe scurt o imagine conceputa pentru a testa daca televizorul tau poate sa sustina setarile pe care le-ai ales si daca aceasta imagine nu apare, poti presupune ca televizorul tau nu poate sa accepte respectiva setare.

3.Lumina ambientala afecteaza perceptia imaginii

O caracteristica importanta a ecranelor LCD este aceea de a se comporta subiectiv in mod diferit in functie de nivelul luminii ambientale din camera ta. Deoarece tehnologia LCD este o tehnologie de afisare cu iluminare din spate, devine din ce in ce mai luminoasa intr-o camera intunecata. Ceea ce arata ca o jacheta din piele neagra intr-o incapere cu lumina ambientala medie, devine gri, inchis sau deschis, intr-o camera intunecata. Producatorii de panouri vor incerca orice truc din carte, de la filtre la jocuri de lumina de fundal, sa ascunda acest fapt. Plasma si in prezent OLED sunt ecrane auto-luminatoare si nu prezinta aceasta trasatura. Ele chiar se imbunatatesc in camerele cu lumina slaba, facandu-le o alegere excelenta pentru fanii filmului.

  • Lasa un comentariu