Cum sa cumperi cel mai bun aspirator

Incerci sa te decizi care aspirator e cel mai bun pentru tine? Pe piata exista o multime de modele, astfel ca uneori nu stii ce varianta sa alegi.

Exista aspiratoare cilindrice, robuste, unele chiar fara sac. Aspiratoarele vin in toate formele si dimensiunile, iar aceasta alegere te poate coplesi uneori, mai ales cand esti fortat de timp sa alegi o versiune “in graba”.

Alegerea celui mai bun aspirator pentru casa ta

Diferitele tipuri de aspiratoare functioneaza cel mai bine in functie de dimensiunea si aspectul casei tale. Este indicat sa alegi un aspirator avand in primul rand in vedere ce stil de viata ai. Iata care sunt principalele lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand vrei sa cumperi un aspirator!

Aspiratoarele verticale versus aspiratoarele cilindrice

Exista anumite avantaje ale cumpararii unui aspirator vertical.

Acestea sunt in general bune pentru acoperirea suprafetelor mari de podea, in special a covoarelor. In plus, poti aspira intr-o pozitie mai confortabila, deoarece nu vei mai fi nevoit/a sa te apleci atat de tare. Sunt de asemenea si mai bune pentru curatarea parului si a pufului de pe covoare.

In privinta dezavantejelor, acestea pot fi mai greu de utilizat pe scari, in spatii inguste si sub anumite mobiliere.In plus, sunt mai zgomotoase decat modelele cilindrice.

Modelele de aspiratoare cilindrice vin si ele cu anumite avantaje.

Acestea tind sa fie mai compacte si mai usor de introdus in spatiile inguste de sub anumite piese de mobilier. Furtunul lung si corpul mic al acestora le face de asemenea mai usor de folosit pe scari. Ele nu fac atat de mult zgomot precum aspiratoarele verticale.

In privinta dezavantajelor acestor tipuri de aspiratoare, acestea sunt uneori mai greu de folosit sub acele covoare foarte groase ( mai ales daca nu exista nicio detasare turbo la perie). In plus, furtunul si tuburile lungi pot fi destul de greu de depozitat in anumite spatii mai inguste. Este mai posibil sa lovesti aceste tipuri de aspiratoare de pereti ori mobilier.

In medie, cel mai bun aspirator vertical tinde sa obtina “scoruri mai mari” in testele firmelor care se ocupa de testarea aspiratoarelor in vederea comercializarii acestora. Exista si anumite optiuni de valoare mai bune.

Indiferent de ce tip preferi, dupa achizitionarea unui aspirator, este bine sa stii cum sa il intretii, pentru a te bucura cat mai mult timp de el si pentru a avea astfel o casa curata.