CUM SA FACI O BAIE IN SIGURANTA ATUNCI CAND ESTI GRAVIDA – V

Deci, chiar acum te gandesti „Pare ca nu pot face baie, nu-i asa?” Faceti o baie in timp ce sunteti insarcinata, daca asa va simtiti. Cu toate acestea, nu o faceti fara a lua in considerare riscurile si a lua mai intai unele masuri de precautie.

In primul rand, asigurati-va ca temperatura nu este prea ridicata. Trebuie sa fie suficient de rece pentru a intra imediat, fara o perioada de ajustare. Scufundati-va cotul mai intai – este mai sensibil la caldura decat mainile si picioarele. Daca aveti un termometru, utilizati-l.
De asemenea, asigurati-va ca nu ramaneti prea mult timp in cada. Aproximativ 10 minute ar trebui sa fie complet sigure, dar nu depasiti 15.
Evitati cazile cu hidromasaj in primul trimestru. Dupa aceea, va puteti rasfata, dar faceti sesiunile scurte – 10 minute sau mai putin – cu pauze lungi intre ele. Asigurati-va ca ramaneti hidratata.
In timpul intregii sarcini, evitati spalarile corporale parfumate, baile cu bule, sarurile de baie si uleiurile, scruburile corporale etc. Folositi in schimb produse naturale. Daca mirosul placut este o parte esentiala a experientei pentru dvs., luati in considerare aprinderea unor lumanari parfumate sau lampi de aroma. In acest fel, veti obtine o experienta similara fara a pune in pericol sanatatea dumneavoastra si a copilului dumneavoastra.
Daca urmati aceste reguli simple, nu exista niciun motiv sa renuntati la ceva la fel de placut ca o baie calda dupa o zi lunga.