CUM SCAPAM EFICIENT DE DUREREA DE CAP – III

  1. VERIFICATI LUMINILE

Cand aveti o durere de cap, o lumina puternica si stralucitoare este probabil sa o inrautateasca. Lumina poate declansa chiar durerea, asa ca este evident ca veti dori sa o evitati daca suferiti de o durere de cap.

Opriti orice lumina stralucitoare din casa dvs. si ramaneti la luminile de noapte. Puteti aprinde niste lumanari sau puteti folosi bine acea iluminare ambientala pe care o aveti, dar nu o folositi niciodata. Iluminarea slaba poate ajuta la reducerea durerii, iar relaxarea in semi-intuneric poate ajuta, de asemenea. De ce nu o incerci?

5.LOVESTE PERNA

Nu exista lipsuri la fel de daunatoare ca lipsa somnului. Daca nu dormi suficient, durerea de cap ar trebui sa fie cea mai mica dintre problemele tale. Exista atatea alte consecinte de care trebuie sa va fie frica. Capacitatea cognitiva limitata dupa o singura noapte nedormita este doar inceputul.

Durerile de cap trebuie sa fie mai severe si mai frecvente daca nu dormi suficient. De asemenea, sunt mai greu de scapat daca corpul si mintea nu sunt bine odihnite.

De aceea trebuie sa fii responsabil atunci cand vine vorba de zzz-urile tale. Cantitatea de somn necesara variaza de la o persoana la alta, dar intre sapte si noua ore pe noapte ar trebui sa fie in regula. Nu rezista nevoii de a face un pui de somn cand poti, dar nu exagera. Corpul tau are nevoie de somn in timpul noptii. In caz contrar, nu este la fel de eficient si, daca dormi in timpul zilei, sunt sanse sa fie nevoie sa dormi mai mult.