Cum se curata de praf un laptop: trei pasi simpli pentru incepatori

Laptopurile sunt dispozitive elctronice care atrag particulele fine de praf. In timp, acest fenomen se manifesta prin ingreunarea vitezei de lucru, blocarea dispozitivului sau supraincalzirea acestuia. In astfel de situatii de impune o simpla curatare de praf din laptop.

Cum se curata eficient un laptop?

Operatiunea de curatare a prafului din laptop poate fi realizata chiar de acasa. Metoda pentru incepatori presupune o doza de curaj, achizitionarea unor instrumente specifice si poate fi realizata in trei pasi simpli.

Instrumentele necesare pentru operatiunea „cum se curata de praf un laptop” sunt surubelnita, spray-ul cu aer comprimat, manusi antistatice si betisoare de ureche. Inainte de a incepe aceasta operatiune este necesar sa amenajezi spatiul de lucru. Specialisti recomanda un loc curat, bine luminat, suficient de spatios pentru desfasurarea acestei activitati. O masa, un birou sau o podea bine luminate pot constitui ateliere de lucru perfecte.

1. Primul pas – indepartarea capacului din spate

Primul pas ce trebuie realizat este a inchide complet notebook-ul. Acesta nu trebuie sa fie in modul de hibernare. Incarcatorul trebuie deconectat si bateria indepartata. Se scot toate suruburile inserate in panoul din spate, daca este cazul sunt indepartate si cele din lateral. Piesele scoase trebuie depozitate laolalta, pentru a fi mai usor de reperat la final.

2. Pasul al doilea – curatarea ventilatorului si a radiatorului

Acest pas presupune indepartarea particulelor de praf acumulate pe sistemul de racire si pe celelalte componente. Urmatoarea etapa pentru curatarea prafului din laptop se realizeaza cu tubul de aer comprimat. Jeturile de aer aplicate trebuie sa fie scurte si dese. Poti indeparta surplusul acumulat cu ajutorul unor betisoare de ureche. Toate ventilatoarele si radiatoarele trebuie supuse acestui proces.

3. Pasul al treilea – indepartarea prafului de pe celelelate componente

Odata deschis capacul este indicat sa se realizeze si curatarea celorlalte componente. Tine tubul de aer comprimat in pozitie verticala pentru a nu pica lichid peste piese. Aplica jeturi de aer scurte peste toate componentele. Indeparteaza surplusul acumulat cu grija. Intregul procedeu trebuie realizat cu mare atentie, pentru a nu afecta in vreun fel componentele laptopului. Odata realizata aceasta operatiune poti trece la fixarea capacului si a suruburilor pe pozitii.

  • Daca acesti pasi par sa iti dea bataie de cap alege sa contactezi o firma specializata care ofera servicii de curatare praf pentru laptopuri. In acest fel ai siguranta ca aceasta operatiune este corect realizata de persoane experimentate.