Cum sunt clasificate notele care compun aroma unui parfum senzațional

La fel cum notele muzicale alcătuiesc o melodie și cum diverse nuanțe de culori puse pe o pânză se transformă într-un tablou, așa și notele de parfum sunt necesare pentru a crea un parfum. În general, există trei niveluri de note care, atunci când sunt amestecate, creează acordul aromei parfumului.

În general, notele unui parfum sunt împărțite pe trei niveluri, și anume: note de vârf, note de mijloc și note de bază. Fiecare dintre aceste niveluri are însă propriul său scop principal. Pentru a înțelege cât mai magia care se întâmplă în spatele fiecărei esențe o să descifrăm pe scurt misterul din spatele fiecărei note.

Notele de vârf – declanșatoarele simțurilor olfactive

Uneori denumite notele de deschidere sau notele de cap, notele de vârf ale unui parfum sunt în general cele mai ușoare dintre toate notele. Sunt recunoscute imediat după aplicarea parfumului. Notele de vârf sunt, de asemenea, primele care se estompează, având în vedere structura lor moleculară ușoară, dar acest lucru nu înseamnă că nu au cea mai mare importanță.

Acestea deschid simfonia parfumului și oferă prima impresie. De câte ori ați testat un parfum și în momentul pulverizării ați vrut imediat să îl ștergeți? De ce? Pentru că notele de top nu au făcut o impresie de durată asupra dvs. Este, de asemenea, extrem de important ca notele de vârf să nu reușească doar să vă ademenească, ci și să facă tranziția fără probleme spre inima parfumului.

De cele mai multe ori, notele de vârf sunt reprezentate prin acorduri de citrice (lămâie, coajă de portocală, bergamotă), fructe ușoare (grepfrut, fructe de pădure) și ierburi (salvie clary, lavandă).

Notele de mijloc – inima parfumului

Notele de mijloc sau notele de inima își fac apariția de îndată ce notele de vârf încep să se evapore. Notele de mijloc sunt considerate inima parfumului. Acestea durează mai mult decât notele de vârf și au o influență puternică asupra notelor de bază care urmează. Inima unui parfum este în general plăcută și bine rotunjită. Este o combinație lină de tonuri florale sau de fructe; uneori infuzată cu condimente precum scorțișoară, nucșoară sau cardamom. Durata lor este cea mai îndelungată și au o structură moleculară puternică.

Notele de mijloc obișnuite de parfum includ geraniu, trandafir, lemongrass, ylang ylang, lavandă, coriandru, nucșoară, neroli și iasomie.

Note de bază – închiderea armonioasă a cântării îmbălsămate

Notele de bază sunt notele finale de parfum care apar odată cu evaporarea completă a notelor de vârf. Notele de bază se amestecă cu notele de inimă pentru a crea întregul parfum, dar sunt asociate de obicei cu perioada de uscare. Sarcina notelor de bază este de a oferi impresia de durată. Aceste note adesea bogate persistă pe piele ore întregi după ce notele de top s-au disipat.

Notele obișnuite de parfum includ lemn de cedru, lemn de santal, vanilie, chihlimbar, paciuli și mosc.

Fără combinarea celor trei niveluri de note, un parfum pur și simplu nu ar fi atrăgător aromatic. Dar împreună creează parfumuri frumoase, bine închegate cu miros divin. Desigur, există și parfumuri care nu au aceste niveluri, dar sunt foarte rare.