Detoxifierea ficatului: 9 cele mai bune produse pentru curățarea ficatului

Ficatul este unul dintre cele mai mari și mai muncitoare organe din corpul nostru. Este responsabil pentru eliminarea toxinelor și joacă un rol-cheie în multe procese metabolice.

Cu o greutate de aproximativ 3 kilograme, ficatul convertește grăsimea în energie și ajută la stabilizarea nivelului zahărului din sânge. Deoarece ficatul convertește și substanțele nutritive pe care le consumăm în substanțe pe care organismul le poate folosi, unele alimente pot face probleme.

Pentru ca ficatul să funcționeze corect, este important să consumați o dietă sănătoasă și echilibrată. Consumul de alimente care ajută la îmbunătățirea funcției hepatice este o modalitate ușoară de a vă îmbunătăți sănătatea.

De ce este ficatul atât de important?

Ficatul este un organ critic care este responsabil pentru o serie de funcții diferite, printre care:

Eliminarea toxinelor

Reglează nutrienții și ajută digestia

Menținerea echilibrului zaharurilor din sânge

Reglarea hormonilor

Ficatul produce bila care ajută la digerarea grăsimilor. Protejează împotriva infecțiilor prin eliminarea bacteriilor și a altor substanțe toxice din sânge. Ficatul stochează și reglează zaharurile, vitaminele și mineralele și le eliberează în organism atunci când este necesar.

CELE MAI BUNE ALIMENTE DE CURĂȚARE A FICATULUI

Cu acces ușor la mâncarea de tip fast food, probabil că mulți dintre noi avem ceva daune la ficat. Pentru a restabili funcția hepatică optimă, încercați să includeți mai multe alimente de mai jos în dieta dumneavoastră.

1. Usutroi

Usturoiul este bogat in vitamina C, vitamina B6 si seleniu, toate ajutand la protejarea ficatului si, totodată, detoxifiază organismul. Folosit din punct de vedere medicinal timp de secole, usturoiul activează enzimele care ajută la digestia și la estomparea toxinelor din organism.

2. Ceai verde

Consumul de ceai verde are o serie largă de beneficii pentru sănătate. Ceaiul verde include antioxidanti naturali numiti catechine, care ajuta la imbunatatirea functiei hepatice.

În timp ce câteva cești de ceai verde pe zi pot fi benefice, extractul de ceai verde poate fi dăunător persoanelor cu afecțiuni hepatice. Studiile au constatat că extractul provoacă o scădere a enzimelor hepatice și îi reduce funcția. Pentru a evita deteriorarea ficatului, rămâneți la ceai. Nu luați extractul fără a consulta mai întâi medicul.

3. Nuci

Bogate în aminoacizi și acizi grași omega-3, nucile sunt unul dintre cele mai bune alimente pentru curățarea ficatului pe care le puteți mânca. Procesul de transformare a nutrienților în energie produce amoniac care este foarte toxic pentru organism. Arginina aminoacidului care se găsește în nuci ajută la descompunerea și transformarea acestei substanțe toxice în uree, pe care organismul o poate absorbi în siguranță.

4. Sfeclă

Sfecla are un nivel ridicat de pectină, o formă de fibre solubile care ajută la curățarea ficatului. Bogat în antioxidanți și substanțe nutritive, cum ar fi acidul folic, sfecla stimulează fluxul biliar, înghițind toxinele din ficat prin tractul digestiv. Sucul de sfeclă este foarte bun pentru sănătatea inimii și pentru reducerea inflamației din organism.

5. Lămâi și lime

Sucul de la lămâi și limes poate ajuta, de asemenea, ficatul să se curețe de toxine. Au un nivel ridicat de vitamina C, ele pot ajuta la îmbunătățirea nivelului de energie în timp ce detoxifiază ficatul și stimulează metabolismul.

Ca o modalitate foarte bună de a începe ziua, amestecați unei jumătăți de lămâie într-un pahar de apă caldă și îndulciți-l cu miere, dacă este necesar. Acest lucru ajuta la digestie daca este băut inainte de masa.