ESTE DIMETICONUL RAU PENTRU TINE – V

Derivatii de silicon, cum ar fi dimeticonul, sunt in mare parte inerti, astfel incat exista o probabilitate foarte mica de a dezvolta o reactie alergica sau iritarea pielii. In ciuda faptului ca este acuzat ca promoveaza eruptiile impotriva acneei, acesta poate fi gasit in medicamentele pentru acnee, cum ar fi Tretinoin, datorita abilitatilor sale de hidratare. Majoritatea ingredientelor active din cremele pentru acnee usuca pielea, astfel incat prezenta dimeticonei poate face diferenta.

Cu toate acestea, exista o multime de strigate, in special online, despre efectele daunatoare ale dimeticonei si ale altor produse pe piele si par pe baza de silicon. Plangerea predominanta este ca infunda porii si nu permite pielii sa respire, provocand astfel eruptii. Din nou, unele marci de produse cosmetice s-au indepartat de utilizarea dimeticonei. Dar multi nu au si continua sa profite de proprietatile sale usoare, moi si netede.

LUMEA FARA SILICON
Am trecut cu mult de punctul de a putea trece prin afacerea noastra zilnica din lume fara silicon. Este un compus atat de stratificat si practic si se gaseste in aproape orice, inclusiv in multe alimente. Si-a gasit utilizarea in chirurgia estetica si asa a fost popularizat numele de silicon.