Este usturoiul benefic pentru sănătate?

Usturoiul este o legumă de rădăcină cultivată în bulbi și are o aromă destul de ascuțită. Acesta este adesea folosit în gătit ca un stimulent de aromă pentru a evita utilizarea grăsimilor sau a sării. Dar există vreun beneficiu pentru sănătate? Care este diferența dintre toate aceste tipuri de usturoi pe care le vedem pe raft la magzin?

Cât timp usturoiul proaspăt rămâne bun?

Un articol din Extensia Universității de Stat din Michigan ne spune că bulbii proaspeți și neprelucrați de usturoi pot fi depozitați timp de opt săptămâni într-un loc răcoros și întunecat. În fiecare bulb există 12 căței. Odată ce aceste cuișoare au fost rupte de pe bulb, acestea vor păstra timp de trei până la zece zile. Un bulb sau un cățel de usturoi ar trebui să fie aruncat dacă este moale sau prezintă semne de mucegai.

Care este diferența dintre praful de usturoi, sarea de usturoi și extractul de usturoi?

În afară de usturoiul proaspăt, putem cumpăra, de asemenea, praf de usturoi, sare de usturoi sau extract de usturoi. Pudra de usturoi este doar deshidratat, adică este usturoi măcinat. Sarea de usturoi este făcută din pulbere de usturoi amestecată cu sare. Cuișoare de usturoi proaspete sunt presate pentru a face extract de usturoi sau suc de usturoi.

Usturoiul oferă beneficii pentru sănătate?

Connie Diekman, director al Nutriției Universitare de la Universitatea Washington din St Louis, ne spune că există puține cercetări pentru a susține efectele beneficie asupra sănătății în urma consumului de usturoi.

„Deși există unele studii care au arătat un beneficiu pentru reducerea colesterolului, dovezile sunt limitate și mecanismul nu este clar. Există fapte similare în ceea ce privește studiile efectuate în legătură cu mai multe tipuri de cancer și răceala.”

Există riscul de a consuma prea mult usturoi? Cât de mult este prea mult?

Diekman ne spune că „usturoiul poate declanșa o varietate de plângeri gastrointestinale atunci când sunt consumate în stare brută, în exces, sau de către unii oameni care par să răspundă cu o reacție de tip alergic. Fitonutrienții care asigură beneficii pentru sănătate pot declanșa aceste reacții. Întrebarea poate fi determinată individual. Usturoiul poate interfera cu coagularea sângelui, atunci când este consumat în exces, deci este important să-i spuneți medicului dumneavoastră dacă luați un supliment de usturoi sau utilizați cantități mari zilnic.

  • Lasa un comentariu