EXERCITII SI CALORII

Unde se potriveste exercitiile fizice in conversatia despre ce este deficitul de calorii? O mare parte din ceea ce vinde industria fitness este ideea de a arde cateva calorii in plus la sala. Unii dintre noi s-ar putea sa ne trezim devreme si sa mergem la o fuga, pentru ca mai tarziu sa facem loc pentru tort.

Dar, nu functioneaza chiar asa. Stim deja ca cea mai mare parte a energiei pe care corpul o foloseste este de a sustine viata. Avem nevoie de 10% din energia noastra doar pentru digestie, ceea ce ne lasa cu 20% pentru activitatea fizica. Poti face doar atat de mult cu procentul respectiv si sa nu mai vorbim de timpul pe care trebuie sa-l faci.

ETICHETE ALIMENTARE

Cei mai multi producatori de produse alimentare ambalate sunt obligati prin lege sa va informeze despre informatiile nutritionale (care includ valorile energetice) ale produsului pe care il comercializeaza. Acest lucru face ca lucrurile sa fie ceva mai usor de navigat prin etichetele magazinelor alimentare si in meniurile restaurantelor.

Dar, daca nu sunteti familiarizati cu toate detaliile si lacunele legilor care guverneaza industria alimentara, nu va puteti baza pe etichete pe deplin. Este probabil cel mai bine sa le foloseasca doar ca ghiduri.