Inchiriere versus achizitie in functie de frecventa utilizarii drujbei

O drujba a a devenit una dintre cele mai importante unelte din gospadarie, fiind un instrument excelent pentru taierea copacilor mari care sunt fie uscati, fie au nevoie de taiere pentru a-si extinde durata de viata. De asemenea, puteti utiliza drujba pentru a pregati lemnul taiat pentru incalzirea propriei locuinte, economisind sume importante in timpul perioadelor reci si, de ce nu, puteti pregati si un gratar cu lemnul taiat in fasii subtiri.

Inchirierea unei druje este posibila in schimbul unei taxe si pentru o perioada determinata de timp.

Avand in vedere faptul ca drujba ar trebui sa fie returnata dupa ce ati finalizat in mod corespunzator sarcinile pentru care ati inchiriat-o, s-a dovedit a fi o optiune convenabila pentru contractori, precum si proprietarii de case care au nevoie de o drujba profesionala marca Husqvarna sau Stihl, dar nu dispun de un buget suficient pentru a investi intr-un model de calitate.

Cand este necesara inchirierea unei drujbe?

Daca nu intentionati sa folositi drujba din nou

Unii proprietari nu au nevoie de o drujba prea mult timp si ar putea sa o foloseasca doar atunci cand au nevoie. In astfel de cazuri, inchirierea ar putea fi cea mai buna optiune pentru dumneavoastra. Avand in vedere faptul ca exista o varietate de magazine care inchiriaza drujbe, va puteti astepta ca costul de inchiriere pe zi sa fie rezonabil si veti putea sa va finalizati treaba in cateva ore sau o singura zi. Pentru cei care folosesc frecvent drujba, optiunea de inchiriere s-ar putea dovedi a fi destul de costisitoare, tinand cont de numarul de zile pentru care utilizati dispozitivul.

Factorul de intretinere

O drujba este la fel ca orice alt instrument mecanic. Si aceasta inseamna ca necesita o intretinere regulata pentru ca acesta sa produca performante maxime si sa dureze mai mult. Veti sesiza ca lantul s-a uzat si trebuie ascutit, sau a ruginit si trebuie inlocuit. Totodata, va trebui sa lubrifiati piesele mobile ale drujbei astfel incat sa functioneze fara probleme. Intretinerea unei drujbe cu lant se poate dovedi a fi o sarcina majora, consumatoare de timp. Daca nu aveti timp sa va ocupati de reparatiile drujbei, atunci ar trebui sa luati in considerare inchirierea uneia.

Daca aveti nevoie de mai multe drujbe pentru proiectul dumneavoastra

In cele din urma, daca aveti un proiect mare care poate fi realizat cu ajutorul mai multor drujbe, atunci cumpararea mai multor dispozitive nu are sens. Acest lucru v-ar putea afecta semnificativ bugetul, mai ales daca va confruntati cu o perioada de economisire.

Inchirierea sau achizitionarea unei drujbe este adesea o decizie dificila, insa ar trebui sa luati in considerare frecventa de folosire a drujbei, costul inchirierii sale in raport cu costul achizitionarii uneia noi, dimensiunea proiectului, sarcina de intretinere si costurile aferente. Daca doriti sa gestionati un proiect mai mic si aveti nevoie de utilizarea sporadica a drujbei, este indicata inchirierea acesteia. Daca, in schimb, planuiti o serie de proiecte si aveti nevoie in permanenta de o drujba eficienta, este indicat sa achizitionati un model profesional, care va garanta pentru functionalitatea sa de durata.