Legatura dintre deshidratare si elimentatie

Neobținerea de lichide poate contribui și la scăderea tensiunii arteriale. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele care se confruntă cu hipotensiune arterială ortostatică când se trezesc. În timpul nopții, pierdem cantități semnificative de apă, care scade, de asemenea, volumul de sânge.

Dacă ești deshidratat cronic, soluția ar putea fi la fel de ușoară ca să obișnuiești să bei mai multă apă. Adulții ar trebui să obțină în jur de doi litri de apă pe zi pentru a menține o hidratare corespunzătoare. De asemenea, puteți prezenta deshidratare după efectuarea exercițiului fizic, de aceea este recomandat un aport suplimentar de lichide dacă sunteți activ fizic.

Dacă problema este deshidratarea peste noapte, nu este chiar atât de simplă. Înghițirea multă apă înainte de a merge la culcare poate interfera cu somnul. Dacă te trezești la fiecare câteva ore pentru a merge la baie, nu este o soluție.

În schimb, luați-vă timpul să vă ridicați din pat. Treceți dintr-o poziție culcată într-o poziție așezată timp de câteva minute înainte de a vă ridica în picioare.

Alimentatia sanatoasa, un criteriu esential

Digestia este un proces consumator de energie pentru organism. O mulțime de sânge și alte resurse sunt deviate către tractul digestiv, ceea ce înseamnă că există mai puține resurse disponibile pentru alte zone ale corpului.

Dacă vă întrebați de ce vă simțiți amețit atunci când stați după masă, aceasta ar putea fi cauza. Orice perioadă de imobilitate extinsă poate contribui, de asemenea, la problemă. Dacă stai mult timp în timp ce mănânci, acești factori pot se consolidează reciproc.

Soluția la această problemă nu este foarte complicată. Încercați să mâncați mese mai mici sau să încercați să le distanțați. Dacă încercați să generați un surplus de calorii, poate fi mai bine să eliminați mesele decât să le reduceți.

Șansele că aveți o afecțiune cronică cardiacă sau renală care a rămas nediagnosticată nu sunt foarte mari. Cu toate acestea, trebuie să știți că există o potențială legătură între hipotensiunea arterială ortostatică și bolile cronice grave.

Dacă aveți amețeli moderate până la severe însoțite de alte simptome, cum ar fi greață, palpitații cardiace, dureri de cap sau vedere încețoșată, trebuie să vă consultați cu un medic. Este mai bine să fii pe partea sigură, chiar dacă ajunge să fie ceva benign, cum ar fi prea multe vizite la frigider.

Faptul că citești acest articol este un indiciu că îți iei sănătatea în serios, chiar și atunci când vine vorba despre ceva la fel de inofensiv ca și ușurința.

Dacă o experimentați doar ocazional sau când v-ați trezit prima dată dimineața, nu este probabil să fie altceva decât deshidratarea. Pe de altă parte, dacă problema persistă și începe să-ți afecteze calitatea vieții, este probabil momentul să te consulți cu un medic. Poate fi vorba despre ajustarea medicamentelor sau introducerea unor schimbări sănătoase ale stilului de viață.