Modalitati de a reduce problemele cu glanda tiroida

4. Ai nevoie de MAI MULTE VITAMINE SI NUTRIENTI

Hipertiroidismul este adesea cauzat de o lipsa de vitamine si nutrienti in organism. Acest lucru duce la un dezechilibru hormonal care creeaza alte probleme de sanatate pe termen lung.

Ar trebui sa obtineti cateva suplimente cu vitamine precum fier, acizi omega-3, cupru, vitaminele D, A si B, seleniu, zinc si iod. Alimentele precum fructele de mare, rahatul elvetian, usturoiul, spanacul si semintele de susan sunt perfecte pentru a va imbunatati aportul de iod. Acizii Omega-3 se gasesc in nuci si peste, si le puteti lua si ca suplimente. Desigur, este important, de asemenea, sa obtineti soare.

5. GLUTENUL ESTE INIMIA TA

Tesutul tiroidian are o compozitie moleculara aproape identica cu glutenul, motiv pentru care glutenul poate cauza probleme. Corpul tau va crede ca ai o multime de hormoni tiroidieni, deci va inceta productia, ceea ce va duce la alte probleme de sanatate. Ar trebui sa incetati sa consumati gluten cel putin pana cand nivelul hormonilor dvs. va reveni la normal.

6. Fara goitrogenu

Sa ne concentram acum pe alimentele naturale pe care ar trebui sa le elimini din alimentatie. Goitrogenii se gasesc in conopida, ridichi, alune, capsuni, spanac, soia si multe alte alimente. Acestea pot crea probleme pentru productia de hormoni tiroidieni, asa ca ar trebui sa le eliminati cat mai mult posibil. Totusi, asta merge doar pentru alimente crude. Goitrogenii dispar atunci cand gatiti mancarea (desi ar trebui sa minimalizati in continuare aportul de ingrediente gatite care il au).