Optam pentru un imprumut rapid la IFN sau ne amanetam bunurile la un amanet?

Traim intr-o societate a consumului si trebuie sa ne adaptam pentru a tine pasul cu aceste vremuri. Uneori insa, oricat de responsabili am fi si oricat de bine am sti sa ne gestionam economiile, se intampla sa avem nevoie de anumite sume de bani destul de rapid, pentru a iesi din anumite impasuri. Exista anumite solutii la indemana romanilor care ajung, de cele mai multe ori involuntar, in aceasta situatie: ne putem imprumuta de la rude sau prieteni, putem face un imprumut rapid la IFN sau sa ne amanetam bunurile la un amanet.

Optam pentru un imprumut rapid la IFN sau ne amanetam bunurile la un amanet?

Inainte de a lua aceasta decizie, trebuie sa cantaresti bine situatia, pentru a nu te grabi. Poti ajunge sa fii nevoit sa iei aceasta alegere in situatia in care la un moment dat rudele sau prietenii nu te pot imprumuta. In plus, multi romani aleg din start sa apeleze la IFN sau la a isi amaneta bunurile la un amanet, intrucat situatiile in care te mai imprumuti de la rude sau prieteni pot crea momente stanjenitoare.

Care sunt particularitatile unui imprumut rapid de la IFN?

IFN este un fel de acronim. De obicei, creditele IFN se obtin destul de repede. Unele companii ofera chiar posibilitatea de a obtine acest imprumut online, fara acte, doar cu buletinul. In general, aceasta solutie te poate scoate din impas, atunci cand ai nevoie urgent de o anumita suma de bani, insa trebuie sa ai in vedere situatia dobanzii. Uneori, aceste dobanzi pot fi destul de mari. De asemenea, si suma maxima pe care o poti imprumuta variaza, in functie de anumite variabile.

Care sunt particularitatile amanetarii bunurilor?

In prezent, exista in Romania numeroase case de amanet care au stiut cum sa isi creeze un renume bun si sa stabileasca legaturi responsabile cu clientii lor. La o casa de amanet, poti amaneta diverse bunuri, de la electrocasnice si telefoane mobile la bijuterii si pietre pretioase. Tot mai multi bucuresteni aleg casele de amanet in detrimentul imprumuturilor rapide IFN. Exista anumite avantaje ale amanetarii unor bunuri in detrimentul semnarii unui contract de tip IFN. In principiu, atunci cand mergi la un amanet in Bucuresti, tu decizi ce bun sa amanetezi. Uneori, daca stii ca poate iti va fi imposibil sa mai recuperezi acel bun amanetat, poti opta sa amanetezi un obiect de care nu mai ai nevoie.

Dobanda IFN-urilor este mai mare decat dobanda care se percepe la casele de amanet. In general, este indicat sa te orientezi catre o casa de amanet care ofera servicii transparente si in care intri cu incredere.  Casele de amanet au avantajul de a se orienta mai degraba catre servicii personalizate. Practic, casele de amanet care se respecta stiu cum sa creeze legaturi cu anumiti clienti care, vazand ca pot negocia si isi pot lasa bunurile intr-un loc decent, vor mai reveni si a doua oara.