Pasi pentru reconditionarea jantelor

Reconditionarea reprezinta actul de a lua o parte folosita si de a o restabili intr-o stare asemenatoare cu cea initiala. Pentru jantele mai uzate, aceasta implica repararea oricarei mici deteriorari structurale si refinisarea din punct de vedere al aspectului. Rotile unui autovehicul se afla intr-o continua miscare si din cauza drumurilor apar deseori diferite uzuri pe toata suprafata, inclusiv a jantelor. Conducerea unei masini cu una sau mai multe roti deteriorate poate influenta o serie de evenimente neplacute, sau poate agrava starea si mai tarziu costurile vor fi mult mai ridicate. Siguranta consumatorilor este pe primul plan, de aceea daca observati vreo urma de avarie este recomandat sa apelati la o firma specializata care se ocupa cu reconditionarea jantelor,rotilor si anvelopelor auto. Indiferent de masina pe care o detineti, specialistii Top Reconditionari Jante va ofera servicii fiabile pentru rezolvarea cat mai rapida a problemei dumneavoastra.

Iata care sunt pasii intocmiti pentru reconditionarea jantelor:

1.Inlaturarea rotii

Primul lucru pe care il fac specialistii, este sa scoata roata masinii, iar pentru a intocmi aceasta sarcina utilizeaza o mufa sau orice altceva cu care ridica masina de pe sol si scot suruburile. Pentru a proteja rotile, se poate scoate anvelopa evitand astfel deteriorarea sau supraincalzirea acesteia.

2.Slefuirea

Slefuirea se face cu un burete ceva mai gros asemanator unui smirghel pentru a scoate vopseaua. Odata intocmit acest detaliu, se utilizeaza o bucatica mai mica de smirghel pentru minimizarea zgarieturilor mici si pentru netezirea suprafetelor. Totul va incepe sa arate mult mai bine, acest pas necesitand un interval de timp ceva mai lung.

3.Curatarea

Se curata bine si se observa daca este uscata pentru a trece la urmatorul pas.In cazul in care anvelopa nu este scoasa, se poate proteja cu o banda de vopsire. Urmeaza pulverizarea grundului in exterior si interior apoi se asteapta uscarea acestuia.

4.”Pictura”

In functie de culoarea pe care ati ales-o pentru nuantarea jantelor, se incepe pulverizarea pe partea superioara in straturi uniforme. Se utilizeaza apoi un strat transparent, care este pulverizat pe toate partile atat in interior cat si in exterior.

5.Finalizarea

La final, daca a fost pusa, se scoate banda de vopsire pe anvelopa si se ataseaza roata de masina dumneavoastra.

Totusi, daca doriti sa va reconditionati jantele, pentru siguranta si pentru confort puteti apela un un specialist in repararea si reconditionarea jantelor. Un profesionist are puterea de a transforma aspectul oricarei masini fara sa dea gres si ofera servicii exceptionale pentru clienti, finisaje de calitate inalta ce vor avea durabilitate. In plus, va poate scapa de costurile suplimentare. De exemplu, vi se poate intampla sa nu alegeti culoarea potrivita de vopsire a jantei sau sa nu va pricepeti sa o asamblati la loc si vor fi necesare interventii ale altor persoane sau va trebui sa platiti in plus pentru achizitionarea altor obiecte necesare. In schimb, expertii unei firme specializate in reconditionarea jantelor vor sti exact ce au de facut si dispun de echipamente si o gama larga de finisaje disponibile. Evitati sa pierdeti timpul si ganditi-va la o investitie inteligenta!