Rata Metabolica de Baza (RMB)

Cel mai important punct de plecare in ceea ce priveste caloriile este intelegerea Ratei Metabolice de Baza sau RMB. Pentru a ramane in viata, fiintele umane (si animalele) ard calorii. Acest lucru inseamna ca, chiar inainte de a efectua orice activitate, corpurile noastre folosesc deja energie (masurata in calorii) pentru a ne mentine in viata.

Sangele care circula prin corpul nostru are nevoie de energie, la fel si reproducerea celulelor si respiratia. Aproximativ 70% din caloriile pe care le consumam sunt cheltuite doar pentru a pastra organele vitale care functioneaza.

Exista modalitati de calculare a RMB. Nu puteti obtine vreodata un numar exact 100%, dar este o estimare destul de apropiata. O modalitate de a parcurge acest lucru este sa utilizati Formula Harris-Benedict, care ia in considerare sexul, varsta, greutatea si inaltimea dvs. pentru a va oferi o RMB. Cunoasterea RMB va permite sa o comparati cu aportul zilnic total de calorii si sa decideti daca doriti sa mentineti sau sa modificati numarul de calorii pe care le consumati in fiecare zi.

  • Lasa un comentariu