Riscurile in a face baie in cada atunci cand esti gravida – III

Probabil ati auzit deja ca femeile insarcinate ar trebui sa evite baile lungi si fierbinti. Acest lucru este valabil mai ales, deoarece exista unele riscuri pentru bebelus, mai ales in primul trimestru. Iata lucrurile pe care ar trebui sa le aveti in vedere.

Deci, cu atatea beneficii de castigat din baie, de ce nu ar vrea cineva sa o faca? Avertismentul este adevarat. Sunt incluse si unele riscuri.

TEMPERATURA
Temperatura apei nu ar trebui sa fie suficient de ridicata pentru a creste temperatura corpului la 102 grade Fahrenheit. Acest lucru poate duce la hipertermie, care poate fi foarte periculoasa pentru bebelus. Apa fierbinte scade tensiunea arteriala, ceea ce poate duce la o cantitate limitata de sange si, prin extensie, oxigen si alti nutrienti, la copil. Acest lucru mareste foarte mult sansele de avort spontan si complicatiile la nastere, precum si probabilitatea de deteriorare fizica a fatului.

De asemenea, temperaturile ridicate va pot face sa va simtiti ametit si sa lesinati. Acest lucru va poate determina sa va pierdeti cunostinta sau doar sa va faceti mai predispus la accidente. Prin urmare, creste si riscul de ranire.