Studiile au descoperit semne de CTE în 99% din creierul jucătorilor Ligii Nationale de Fotbal! | Partea a II – a

În cadrul cercetărilor lor, dr. McKee și colegii ei au examinat creierul a 202 de persoane care au jucat fotbal la diferite niveluri la un moment dat în timpul vieții lor. Dintre acești foști jucători, un total de 177 (87% dintre ei) au arătat dovezi patologice de CTE – o proporție ridicată, despre care autorii studiului au spus sugerează că boala poate fi legată de participarea prealabilă la sport.

Optzeci și patru dintre participanți au găsit semne severe de CTE în creierul lor, în timp ce 27 aveau patologie ușoară, au raportat cercetătorii. Dintre cei cu CTE severă, 80 s-au descoperit că au simptome cognitive legate de boală, în timp ce 75 aveau simptome comportamentale și / sau de dispoziție și 71 au prezentat dovezi de demență. Printre cei cu CTE ușoară, 26 aveau simptome de comportament și / sau dispoziție, 23 aveau simptome cognitive și 9 prezentau semne de demență.

„Faptul că am putut să adunăm atât de multe cazuri de boală care au fost considerate anterior destul de rare … vorbește volume”, a spus dr. McKee într-o declarație. „Scopul nostru este să încercăm să înțelegem boala încă de la începuturile sale în creier, ce căi moleculare sunt implicate, cum se răspândește, în ce regiuni afectează cel mai grav – toate pentru a ne oferi idei despre cum putem diagnostica această boală în timpul vieții și, de asemenea, pentru a ne oferi informații despre cum să o tratăm.”

„Apreciem munca depusa de Dr. McKee si colegii ei pentru valoarea pe care o adauga in cautarea continua pentru o mai buna intelegere a CTE”, a declarat NFL intr-un comunicat. Studii de caz, cum ar fi cele compilate în această lucrare actualizată, sunt importante pentru a avansa în continuare știința și progresul legat de trauma capului. Comunitățile medicale și științifice vor beneficia de această publicație, iar NFL va continua să lucreze cu o gamă largă de experți pentru a îmbunătăți sănătatea actualilor și foștilor sportivi din NFL.”