Studiile au descoperit semne de CTE în 99% din creierul jucătorilor Ligii Nationale de Fotbal!

Dovada encefalopatiei traumatice cronice (CTE), o boală degenerativă progresivă găsită la persoanele care au primit lovituri repetate la nivelul capului, a fost descoperită în creierul a 110 din 111 (99%) foști jucători ai Ligii Naționale de Fotbal, a publicat un studiu recent dezvăluit.

Cercetarea, publicată marți în Jurnalul Asociației Medicale Americane, a găsit, de asemenea, semne de CTE în 48/53 foști jucători de fotbal din colegiu; 7/8 jucători ai Ligii Canadiene de Fotbal și 3/14 jucători de liceu. Niciunul dintre cei doi liceeni nu a arătat dovezi ale bolii.

Cei trei jucători de liceu au prezentat cazuri ușoare de CTE, în timp ce restul foștilor jucători au avut un amestec de simptome ușoare până la severe, potrivit Ars Technica – care a subliniat că creierul a fost un „eșantion de comoditate” sau un prejudecat. eșantionarea care nu este reprezentativă pentru ex-sportivi în ansamblu.

Un total de 202 foști creieri au fost donați pentru analiză de foștii jucători sau de familiile lor din cauza îngrijorărilor sau a suspiciunilor că ar fi expus riscului de a dezvolta CTE. În timp ce studiul nu oferă informații noi despre boală și evoluția acesteia, acesta consolidează asocierea aparentă între fotbal și CTE, o afecțiune care poate provoca agresiune, depresie și demență.

„Nu este imposibil să ignorați acest lucru”, a declarat autorul studiului, Dr. Ann McKee, un neuropatolog de la Universitatea Boston, la Globul din Boston. Ea a spus că echipa sa a fost „uimită” de prevalența extremă a CTE în rândul creierelor analizate, adăugând că rezultatele confirmă că aceasta este „o problemă de sănătate publică… ceva care ar trebui să-i privească pe părinți și sportivi”.

Descoperită pentru prima dată la boxeri în anii 1920 și cunoscută inițial ca demența pugilistica, CTE poate fi diagnosticată doar prin examinarea post mortem a creierului, potrivit Ars Technica. Medicii caută masele neobișnuite de proteine ​​se acumulează în apropierea vaselor de sânge minuscule. Aceste boxe sunt limitate la straturile exterioare ale creierului în cazuri ușoare, dar se găsesc în zone mai adânci în cazuri grave.