Utilizarea contraceptivelor ajută rata sarcinii la adolescenți să atingă un nivel scăzut | Partea a II – a

Mai mult, cercetările au relevat ceea ce Saludmovil numește o scădere „semnificativă” a ratei adolescenților de 15-19 ani care fac sex. În 1988, 60% dintre bărbați și 51% dintre femei au raportat că au făcut sex. În ultimele cercetări, aceste statistici au scăzut la doar 44% și, respectiv, 42%.

Cercetătorul Centrului Național de Statistică a Sănătății, Joyce Abma, coautor al unuia dintre noile studii CDC, a declarat pentru Reuters că ratele de sarcină ale adolescenților au atins valori maxime în 1990 și au scăzut cu peste 50% de atunci. Între timp, a spus Abma, nivelurile de activitate sexuală au scăzut brusc până în jurul anului 2002 și au scăzut treptat de atunci, în timp ce utilizarea contraceptivelor a crescut constant din acel moment.

Șaptezeci și patru la sută dintre adolescenți au spus că prima lor experienta sexuală a fost cu cineva cu care au fost deja implicați romantic, comparativ cu 51% dintre adolescenții de sex masculin, a remarcat Reuters. Aproape 40% dintre bărbați și 20% dintre femei au spus că primele lor experiențe au fost cu cineva pe care le considerau „doar prietene” sau se vedeau „din când în când”, în timp ce 7% dintre bărbați și 2% dintre femei au spus că prima timpul în care au făcut sex a fost cu cineva pe care tocmai l-au cunoscut.

„Mesajul meu de înțelegere a acestor tendințe de-a lungul anilor este că tinerii fac o treabă excelentă în luarea deciziilor responsabile cu privire la sănătatea lor sexuală”, a declarat Saludmovil, Nicole Cushman, director executiv al organizației de educare sexuală. „Cred că arată cu adevărat că atunci când dotăm tinerii cunoștințele și abilitățile pentru a-și proteja sănătatea sexuală, ei sunt capabili să ia decizii cel mai bine pentru ei.”

Poate, dar după cum a subliniat raportul, rata sarcinii la adolescenți este încă mai mare decât în ​​alte țări dezvoltate. De fapt, după cum a explicat Saludmovil, rata de sarcină a adolescenților din Canada în 2011 a fost de doar 13 la 1.000 de adolescenți, în timp ce Franța (7 la 1.000 de adolescenți) și Germania (5 la 1.000 de adolescenți) au fost și mai mici.