Ziua 8: S-a enervat Raluca

Raluca se foieste in sacul de dormit. Mereu il inchide pana sus si de fiecare data tot ea simte ca nu are aer si se sufoca..

“Izoprenul  asta nu ajuta cu nimic- se simte fiecare pietricica! Stiam eu ca trebuia sa mai iau vreo doua paturi! Doar loc in masina este berechet, dar nu! Trebuia sa ma misc repede, sa plecam o data! Ca daca intarziam, se muta padurea din loc!”

“Hai mai Raluca, adormisem… ”

“Si cred ca au intrat in cort si niste bazgauni ceva!”

Angi se ridica in fund ciufulita: “Mai, Raluca, …. tu de fapt ce ai? Mi se pare ca starea ta nu are nimic de a face cu ce am discutat mai devreme…”

“Ti se pare! Nu ti se pare… Bai, ma soate din minti! Cum naiba i-a trecut macar prin cap ca m-as culca vreodata cu el? Serios! Cat de dobitoc sa fie incat sa nu isi dea seama ca sunt indragostita pana peste cap de Andrei? Adica macar daca ar fi baut, cu toate ca nu e o scuza. Oricum alcoolul nu e o scuza! Dar nici macar nu bause…

“Nu pricep nimic din ce spui acolo!”

“Ba padon! E barbat, ce cucu masii! E barbat! Asta e o scuza a naibii de buna, nu? Adica…  Fraaaateeee, asta e! Sunt barbat, eu trebuie sa incerc! Imi pare rau ca imi e prietena, imi pare rau ca….asa….ea e fata de treaba, dar n-am ce face! Tre sa incerc s-o f…. ca asta e menirea noastra , a barbatilor, in viata asta!

“Despre ce e vorba, Raluca? Eu nu inteleg…. Cred ca sunt prea multe informatii pe neuron patrat ca sa pot procesa… A fost o seara tare plina, desi credeam ca venim aici sa ne relaxam!

“E vorba despre prietenie… Cred ca am o notiune tare gresita despre toata treaba asta. Pana la urma nici nu sunt prea suparata daca stau bine si ma gandesc… Doar ca pur si simplu nu as fi vrut sa am dreptate de data asta!….In fine, ma enerveaza sacul asta de mor! Si poftim, am rupt si cheita…. “

Angie e complet debusolata. In primul rand nu intelege de ce o supara cele cateva fire de par care nu vor sa stea deloc prinse si insista sa ii mangaie ostentativ obrazul. In al doilea rand nu intelege de ce e suparata Raluca. Adica oarecum, intelege subiectul din spatele supararii, dar nu reuseste sa inteleaga parametrii- ce a determinat-o sa reactioneze asa. Sau mai exact….cine? Si de ce a tacut pana acum? Adica e clar ca povestea s-a petrecut de ceva vreme, de ce …

“De ce nu mi-ai zis nimic cand s-a intamplat? Nu vrei sa imi povestesti totul de la inceput?

“Nu! Nu are nicio legatura cu momentul cand s-a intamplat! Are legatura cu asteptarile pe care le ai de la un om. De impresia pe care ti-o lasa. De increderea pe care i-o acorzi. Mai ales atunci cand nu esti o persoana tare darnica, sa spunem, cand vine vorba de incredere…. Uuuuuf, iar ma doare capul! Rau! Si nu am deloc pastile la mine… “

“Nici eu! Dar am putea incerca sa mai dormim putin. Te calmezi, vorbim maine….”

“Dupa ce ca am rupt cheita, s-a prins si materialul in fermoar! Bai, Angi, asprina saracului nu e buna daca nu e administrata de doctorul potrivit!”

“Ceeee? Cu asta de la ce te-ai luat?”

Raluca zambeste. Pe partea asta pietrele de care se plangea mai devreme nu se mai simt asa de rau. Prin triunghiul de plasa se vede un colt de cer. A fost o idée buna iesirea asta pana la urma. Numai ca… era frumos sa fie si Andrei. Nu ar mai fi durut-o capul acum.

“Cred ca am visat urat!”…