Bureții sunt cel mai murdar lucru din bucătăria dvs.

Washing dishes

S-ar putea să vă gândiți de două ori la folosirea unui burete de bucătărie pentru a vă curăța vasele, după cum arată un nou studiu, obiectele din bucătărie ar putea fi contaminate cu o mulțime de bacterii potențiale cauzatoare de boli.

Au fost descoperite peste 360 de tipuri diferite de bacterii, inclusiv tulpini legate de cele care cauzează pneumonie și meningită, au explicat autorii studiului într-o declarație. Cel puțin bacteriile fecale și micobii responsabili de producerea otrăvirii alimentare și a dizenteriei au fost rare.

„Ceea ce ne-a surprins a fost faptul că cinci dintre cele zece pe care le-am găsit cel mai frecvent aparțin așa-numitului grup de risc 2, ceea ce înseamnă că sunt agenți patogeni potențiali”, a explicat Dr. Egert.

Tot ce trebuie să faceți este să fierbeți periodic bureții pentru a-i steriliza. NU! autorii studiului avertizeaza: buretii care au fost sanitizati in mod regulat folosind aceste metode s-au descoperit de fapt ca au un procent mai mare de bacterii decat buretii murdari.

De ce nu? Cercetătorii au explicat că în timp ce bureții au într-adevăr o scădere a numărului de agenți patogeni, cei care supraviețuiesc procesului devin rezistenți la încercările de curățare.

„Lucrarea noastră a demonstrat că bureții de bucătărie au o diversitate bacteriană mai mare decât se credea anterior … și pe termen lung, metodele de salubritate a bureților nu par a fi suficiente pentru a reduce în mod eficient încărcătura bacteriană din aceștia”, a spus echipa lui Egert. De fapt, au spus, astfel de încercări de sterilizare „ar putea chiar să crească” conținutul de bacterii dăunătoare.

Schimbați săptămânal bureții!