CAND ESTE RELEVANT NUMARUL DE PARTENERI?

Eliminarea judecatii sau a semnificatiei morale din numarul de parteneri sexuali pe care o persoana le poate avea, lasa acel numar cu valoare informationala. Acest lucru este deosebit de important in tratarea bolilor cu transmitere sexuala (BTS).

Este prudent si recomandabil sa dezvaluie cat de mult poti despre istoria ta sexuala cu un nou partener. Aceasta nu inseamna neaparat enumerarea numelor fiecarui partener cu care ati facut sex. Dar inseamna sa impartasesti faptul ca ai sau nu STD sau ca esti de acord sa fii testat pentru unul.

ONESTITATEA ESTE CEA MAI BUNA POLITICA
Ne face sa ne simtim vulnerabili atunci cand cineva ne intreaba care este numarul mediu de parteneri sexuali pe care i-am avut pana acum in viata. Si este o intrebare incomoda de pus. Sexul este o parte naturala a vietii si nu ar trebui sa ii atribuim rusine.

Pastrarea lucrurilor clare si oneste ajuta la masurile preventive de sanatate si este, de asemenea, imputernicitoare. In cele din urma, numarul mediu in sine nu conteaza si nici nu defineste viata cuiva.