Care este media IQ?

Scorul dvs. IQ este determinat de un test standardizat. Cu alte cuvinte, o gamă largă de oameni fac testul, iar scorurile se calculează pe baza performanțelor tuturor. După ce oamenii dau testul, ulterior, rezultatele sunt comparate cu standardul, iar acest lucru le plasează în anumite procentaje de inteligență.

Cercetările arată că aproximativ 68% dintre persoane au un IQ mediu. Dar care este media IQ? Ce înseamnă de fapt IQ și ce anume determină o persoană să fie mai mult sau mai puțin decât media?

CE ESTE IQ?

IQ este scurt pentru Intelligence Quotient. Este folosit ca măsură a inteligenței unei persoane și a potențialului său intelectual. Diverse teste pot fi folosite pentru a descoperi ce este IQ-ul. Aceste teste vă pun întrebări pentru a vă contesta abilitățile de raționament și de rezolvare a problemelor. Rezultatele testelor sunt apoi comparate cu media.

Interesul în testarea inteligenței în SUA provine din activitatea psihologului francez Alfred Binet. El a dezvoltat un test care a evaluat funcțiile intelectuale de bază ale elevilor, precum și un ajutor în diagnosticarea tulburărilor de sănătate mintală. Apoi, în 1908, Henry Herbert Goddard a tradus testul de inteligență al lui Binet în limba engleză.

În timp ce Goddard a folosit inițial testul în munca sa cu copiii cu dizabilități intelectuale, a introdus testul în școlile publice până în 1911. Până în 1914, testarea inteligenței a fost folosită ca probă în instanță.

TESTARE, TESTARE …

Subiectul IQ este oarecum controversat, deoarece oamenii de știință și psihologii au încercat de mai mulți ani să determine influența genetică, statutul socio-economic și locația asupra scorurilor IQ. Metodele de testare, de asemenea, uneori intră în polemici.

Există mai multe teste diferite, cu propriile abordări și întrebări potențiale. Deoarece fiecare test este diferit, este practic lipsit de sens să spui doar ce scor IQ ai, fără să menționezi testul pe care l-ai făcut.

Unele dintre cele mai cunoscute teste IQ includ:

Cattell III B

Cattell III A Culture Fair

Ravens Advanced Matrices

Ravens Standard Matrices

Wechsler Intelligence Scale for Children (WISC-V)

Wechsler Intelligence Scale for Adults (WAIS)

Stanford-Binet Intelligence Scale

Differential Ability Scales (DAS)

Peabody Individual Achievement Test

Media este incertă

După ce testează o gamă largă de oameni, oamenii de știință standardizează rezultatele astfel încât 100 este media. Cu toate acestea, acest lucru nu spune întreaga poveste. IQ-ul mediu real variază de la țară la țară, iar diferite studii au avut rezultate variate.

Potrivit unui studiu din 2010, țările cu cel mai ridicat nivel mediu de inteligență sunt:

Hong Kong; Singapore – 108

Coreea de Sud – 106

China; Japonia; Taiwan – 105

Islanda; Elveţia; Macau – 101

Anglia; Austria; Olanda; Norvegia; Luxemburg; Liechtenstein – 100

Statele Unite ale Americii se situează la o medie de 98. Aceasta plasează SUA pe locul 24 din 108 țări și provincii. Alte țări cu același punctaj sunt Australia, Cehia, Danemarca, Franța, Letonia și Spania.

Potrivit aceluiași studiu, țările cu cel mai scăzut nivel mediu de inteligență sunt:

Kenya; Namibia; Africa de Sud; Tanzania; Zimbabwe – 72

Botswana; Ghana; Zambia – 71

Nigeria – 69

Swaziland – 68

Lesotho – 67

Mozambic – 64

Malawi – 60 de ani

De asemenea, s-a demonstrat că a avea un IQ nu este în nici un caz o garanție a succesului în viață, deoarece motivația, atitudinea și perseverența pot face diferența. Având un scor la nivel de geniu nu înseamnă că totul se traduce într-un succes instantaneu.