Cele mai întalnite boli care duc la deces (continuare)

6. DIABET

Diabetul este o afecțiune care afectează mulți oameni. Multe dintre simptomele sale pot fi tratate, iar modificările stilului de viață pot ajuta oamenii să evite diabetul de tip 2. Este strâns legat de obezitate.

7. ALZHEIMER ȘI DEMENȚĂ

Cauzând o pierdere treptată a funcției cognitive, aceste boli neurodegenerative revendică mai mult de o jumătate de milion de vieți în fiecare an. Prevenirea este încă în curs de cercetare, dar există câteva moduri în care puteți atenua riscul de a dezvolta aceste condiții.

O dieta sanatoasa si exercitii regulate sunt cele mai bune locuri pentru a incepe. De asemenea, este important să stimulați mintea și să rămâneți activi social atunci când îmbătrâniți. Deoarece condițiile sunt adesea legate de traumatismele craniene, persoanele de toate vârstele trebuie să fie atente pentru a evita rănile capului.

8. HOLERA

O boală pe care țările din lumea întâi rareori trebuie să-și facă griji, holera este foarte frecventă în Africa. Această boală ia viața a aproape 1,4 milioane de oameni în fiecare an, dintre care mai mult de o treime sunt copii. Dar multe dintre aceste decese pot fi prevenite prin îmbunătățirea calității apei potabile și a canalizării într-o regiune.

9. TUBERCULOZA (TB)

Deși TB a fost tratată bine de la începutul anilor 1400, o treime din populația lumii este încă afectată de aceasta, iar boala ucide aproape 1,3 milioane de oameni în fiecare an. Este foarte contagioasă, iar pacienții cu TB trebuie să evite contactul cu mulțimile. Este foarte contagioasă, iar pacienții cu TB trebuie să evite contactul cu mulțimile. Vaccinările pot ajuta la prevenirea acestei boli periculoase.

10. ACCIDENTE RUTIERE

Din păcate, chiar și atunci când vă aflați în stare bună de sănătate, poate apărea evenimentul neprevăzut al unui accident rutier. Accidentele rutiere reprezintă aproximativ 1,4 milioane de decese în întreaga lume. Acesta este unul dintre motivele pentru care țările cheltuie atât de mulți bani pe campaniile de siguranță rutieră. În timp ce nu puteți întotdeauna preveni probleme, evitarea conducerii în stare de ebrietate este o necesitate și ar trebui să aveți grijă să vă odihniți destul timp în călătoriile lungi.

IN CONCLUZIE

Mii de oameni mor în fiecare zi din motive care ar fi putut fi evitate. Cele mai multe decese zilnice sunt atribuite problemelor de sănătate. Viața pe care o conducem influențează speranța noastră de viață în multe feluri.

Trebuie să alegem un stil de viață sănătos pentru a ne îmbunătăți șansele. Un trai mai sănătos înseamnă, de asemenea, o viață mai echilibrată și mai împlinită, astfel încât nu întârziați să vă modificați obiceiurile nocive.