Cum sa alegi o plita incorporabila

O plita incorporabila este o alternativa la aragazul traditional. Plitele incorporabile pot functiona pe gaz, pot fi electrice sau cu inductie. Inainte de a achizitiona o plita incorporabila pentru bucataria ta, iata ce lucruri ar trebui sa ai in vedere:

1. Afla daca bucataria ta utilizeaza gaz sau energie electrica.

Acest lucru te va ajuta ulterior sa stabilesti mai usor daca este indicat sa cumperi o plita incorporabila electrica, sau una pe gaz. In cazul plitelor incorporabile pe baza de gaz, acestea trebuie sa iti permita sa controlezi caldura cu usurinta. Uita-te si dupa bateriile electrice. Acestea se incalzesc mai repede decat cele pe gaz. Cu toate acestea, raspund mai incet la schimbarile de caldura. Acestea variaza de la 10.000 la 12.000 BTU.

2.Decide daca vei achizitiona o plita incorporabila cu suprafata neteda sau una cu bobine.

O plita cu bobine este mai traditionala, dar cele cu suprafetele netede sunt din ce in ce mai poulare, deoarece sunt usor de curatat si au un aspect elegant.

3.Determina numarul de arzatoare de care ai nevoie.

Daca ai tendinta de a gati des, sau de a gati cantitati mari de mancare, ia in considerare achizitionarea unei plite incorporabile cu 6 arzatoare. In caz contrar, daca gatesti mai rar, poti achizitiona o plita incorporabila cu 4 arzatoare.

4.Evalueaza marimea arzatoarelor.

Plitele incorporabile ofera arzatoare intr-o varietate de dimensiuni pentru a se potrivi majoritatii recipientelor, cu arzatoare variind intre 7 cm si 30,5 cm. Daca folosesti vase mai mari, este bine sa cumperi o plita incorporabila cu arzatoare mari.

5.Decide daca sa alegi arzatoare deschise sau sigilate.

Arzatoarele sigilate permit tigaii sa stea langa flacara, astfel incat acestea se incalzesc in timp ce utiilizeaza caldura minima. Cele deschise se incalzesc repede, dar necesita mai multa energie pentru a fi preparate.

6.Alege o plita incorporabila utila

Unele plite incorporabile sunt prevazute cu un „pod” care leaga doua arzatoare, astfel incat tavile mai mari pot fi asezate in partea superioara si incalzite astfel. Altele sunt doate cu lampi care iti indica cand suprafata este fierbinte.

7.Masoara dimensiunea suprafetei in care intentionezi sa instalezi plita incorporabila.

Cele mai multe plite incoroporabile au dimensiunile intre 30 si 36 de inci.