De ce vă este mereu frig?

Senzația de frig poate fi destul de neplăcută. De cele mai multe ori, prietenii, membrii familiei și colegii cu o bună circulație au dificultăți în a înțelege situația cuiva care are picioarele și degetele reci mereu.

„De ce sunt mereu rece” este una dintre întrebările pe care le au cei mai mulți oameni care au circulație slabă. Există numeroase răspunsuri la această întrebare, variind de la lipsa somnului și a greutății corporale scăzute până la deficiența nutrițională și deshidratare. Uneori, tulburările de alimentație, anumite medicamente și chiar problemele grave de sănătate ar putea fi cauza.

Hipotiroidismul

Începând cu o notă serioasă, problemele cu glanda tiroidă pot duce la probleme cu circulația sângelui și, în consecință, vă vor face să vă simțiți rece tot timpul. Tiroida se ocupă de producerea hormonului tiroidian care reglementează metabolismul.

Dacă producția este mai mică decât de obicei sau corpul dumneavoastră nu este capabil să absoarbă suficiente cantități de hormon, puteți dezvolta hipotiroidism. Pe lângă frisoanele constante, simptomele hipotiroidismului includ oboseală, piele uscată, constipație și căderea părului. De asemenea, s-ar putea să aveți un câștig substanțial în greutate datorită metabolismului mai scăzut.

Medicamente

Nu este neobișnuit ca unele medicamente să provoace o circulație slabă ca efect secundar. Dacă ați început recent să vă simțiți rece, ar fi o idee bună să verificați dacă aceasta coincide cu începerea unui nou medicament. Dacă luați medicamente pentru tensiunea arterială, s-ar putea să aveți picioare reci și mâini ca un aftereffect nedorit.

Probleme cu vasele de sânge

Probleme cu vasele de sânge pot provoca, de asemenea, picioarele și mâinile să se simtă constant reci. Există numeroase afecțiuni care pot compromite circulația sângelui. Boala Raynaud și arterioscleroza sunt unele dintre cele mai proeminente.

Anemie

Incapacitatea organismului de a produce suficiente celule roșii din sânge este denumită anemie. Ca urmare a acestei incapacități, indiferent de procentul redus de celule roșii din sânge, nu puteți transporta suficient oxigen în întregul corp, ceea ce va determina cel mai mult ca picioarele și mâinile să se simtă reci. Celelalte simptome comune asociate cu anemia includ oboseală, respirație scurtă și slăbiciune fizică. S-ar putea să vă simțiți, de asemenea, neobișnuit de însetat, confuz, sau de parcă sunteți pe punctul de a leșina.

Dezvoltarea anemiei este adesea atribuită unor niveluri insuficiente de nutrienți importanți – în special de fier și vitamină B12.

Nefropatie diabetică

Nefropatia diabetică (denumită în mod obișnuit boala diabetică sau diabetul zaharat) este o boală cronică care afectează persoanele care suferă de diabet zaharat. Este o pierdere a funcției renale cauzată de nivelurile scăzute de albumină serică, care, la rândul său, este cauzată de o pierdere excesivă de proteine ​​în urină.

Cei care suferă de nefropatie diabetică pot prezenta, de asemenea, nucurie (urinare frecventă nocturnă), dureri de cap, oboseală, vărsături, greață, pierderea poftei de mâncare, picioarele umflate, pielea toracică, urinarea frecventă pe tot parcursul zilei și multe altele.

Lipsa de somn

Deși nu este la fel de gravă ca și condițiile descrise anterior, lipsa de somn poate, de asemenea, să vă facă mai sensibili la frig decât de obicei. Dacă nu vă odihniți în mod corespunzător, corpul dumneavoastră nu va fi capabil să se vindece și să scape de stresul acumulat.

Nutriție precară

Mâncarea pe care o consumați este combustibilul corpului dumneavoastră și, dacă este slab (sau inadecvat) alimentat, corpul dvs. va scădea în mod natural domeniul de activitate. Întârzierea circulației sângelui spre zonele periferice este unul dintre semnele de avertizare și mecanismele de auto-conservare ale corpului dumneavoastră.

Prin urmare, nu este o surpriză faptul că mulți pacienți cu anorexie și bulimie raportează că se simt mereu reci, printre alte simptome. Dacă vă simțiți rece și flămând, mâncați și dați organismului dvs. combustibilul necesar pentru a lucra la capacitate maximă.

Deshidratare

În afară de nevoia de alimentație și odihnă adecvată, corpul dumneavoastră are nevoie și de o hidratare adecvată. Similar cu lipsa de somn și de alimente, corpul dumneavoastră va intra în modul de auto-conservare atunci când se confruntă cu surse de apă insuficiente.

Apa este foarte bună la menținerea căldurii, iar atunci când este în cantitate mică, îi este mai ușor căldurii să părăsească corpul. Pentru a preveni scăparea căldurii prețioase, asigurați-vă că beți suficientă apă. În afară de senzația de căldură, hidratarea adecvată are, de asemenea, numeroase alte efecte benefice asupra corpului dumneavoastră și asupra sănătății generale.

CONCLUZIE

Întrebarea „De ce sunt întotdeauna rece” poate avea multe răspunsuri potențiale. În timp ce unii sunt la fel de benigni ca și deshidratarea sau un somn de noapte proastă, alții pot fi la fel de grave ca și hipotiroidismul, nefropatia diabetică sau tulburarea vaselor de sânge.

În cazul în care vă simțiți în permanență rece, este o idee bună să vă verificați întâi obiceiurile de mâncare, somn și hidratare. În cazul în care aceste nu se aplică, ați putea dori să acordați atenție la orice alte probleme și simptome care ar putea apărea. Dacă observați ceva ciudat, contactați-l pe medicul dumneavoastră cât mai curând posibil.