DEFICIT DE CALORII SI VALORI NUTRITIONALE

Cea mai buna modalitate de a descrie punctul de deficit de calorii – este faptul ca este un instrument. Acesta serveste un scop in medicina si in lumea sportului profesionist, precum si in viata noastra de zi cu zi. Poate fi un lucru foarte bun daca vrei sa fii mai sanatos si sa mananci mai bine fara a-ti schimba greutatea corporala. Sau daca vrei sa slabesti si sa tii evidenta aportului tau de calorii pare destul de simplu.

Nu stim niciodata cu exactitate modul in care mancarea pe care o consumam va avea impact asupra organismului nostru si este usor de confundat si frustrat. Contorizarea caloriilor este un mod eficient de a tine pasul cu bugetul energetic al organismului nostru si indiferent daca este in deficit sau excedent.

Dar, ceea ce este mai important este sa incercati sa mancati alimente cu o densitate nutritiva mai mare. Mancarea unor mese echilibrate face mai usor sa va mentineti greutatea datorita satietatii. Un lucru este sigur, toata lumea a auzit de calorii, chiar daca habar nu sunt despre ce sunt.

Se pare ca o simpla unitate de energie a devenit un obiect al obsesiei societatii noastre. Nu trebuie sa fie asa. Amintiti-va, deficitele de calorii sunt doar un instrument.