În funcție de ce este asimilat alcoolul?

alcohol

Știați că testele de urină sunt mai eficiente decât analizorii de respirație atunci când este vorba de detectarea nivelului de alcool din sânge? Există situații în care testarea urinei este cea mai bună opțiune.

Dar cât timp rămâne alcoolul în urină? Ce poate arăta această metodă de testare despre activitățile dvs.? Să aruncăm o privire asupra testelor de metabolizare a alcoolului și a urinei.

ABSORBȚIA ALCOOLULUI 

Când consumați alcool, se absoarbe destul de repede. Aproximativ 20% intră în vasele de sânge din stomac, în timp ce restul de 80% este absorbit prin intestinul subțire. Intestinul tău mic are o cantitate bogată de sânge, iar nivelul alcoolului din sânge crește atunci când alcoolul ajunge la acest organ.

Odată ce este în sângele tău, alcoolul începe să se metabolizeze. El începe să-și exercite efectul depresiv asupra creierului și va scade timpul de reacție. Judecata ta poate fi afectata de indata ce consumi o bautura, iar simptomele fizice ale intoxicatiei pot fi imediat evidente.

Cu cât este mai mare conținutul de alcool din băutură, cu atât absorbția va fi mai rapidă. În plus, alcoolul se absoarbe la o rată mai mare atunci când bei pe stomacul gol.

NIVELELE ALCOOLULUI DE NIVEL ȘI BAC

Concentrația masei (masa pe volum) a alcoolului din sânge este exprimată în mg/dL și numim acest număr nivelul de alcool din sânge. Nivelurile de alcool din sânge arată cantitatea de alcool pe care o aveți într-un decilitru de sânge. BAC reprezintă concentrația de alcool din sânge și se exprimă în procente din concentrația de volum (procente de alcool din sânge).

BAC depinde în primul rând de cantitatea de alcool pe care o consumați. Cu toate acestea, există alți factori implicați. Cantitatea de alcool din sânge va depinde de dvs.:

1. GREUTATE SI INALTIME

Dacă aveți un tip de corp mare, o băutură nu vă va afecta prea mult nivelul de alcool din sânge. Cu cât aveți mai mult sânge, cu atât va fi mai mic BAC (pentru aceeași cantitate de băuturi).

2. GRĂSIMEA CORPULUI

Țesutul gras nu absoarbe bine alcoolul. Dacă aveți o proporție mai mare de grăsime corporală, BAC va fi mai mare deoarece alcoolul rămâne în sânge, în loc să se absoarbă în țesuturi.

3. SEX

Dacă o femeie și un bărbat consumă aceeași cantitate de alcool, este posibil ca BAC să fie mai mare din cauza dimensiunii corporale mai mici și a procentului mai mare de țesut gras.

4. MASURI RECENTE

Consumul de alcool pe stomacul gol va duce la creșterea BAC.