Nutriția ecologică este benefică pentru reducerea apariției cancerului

food

Articolele de știri au raportat că poate exista o modalitate de a reduce riscul de apariție a cancerului. Un studiu efectuat în Franța a constatat că persoanele care au mâncat în mod obișnuit alimente organice au avut un risc mai scăzut de a dezvolta cancer. CNN afirmă că studiul oferă o „explicație posibilă” pentru relația dintre alimentația ecologică și riscul de cancer.

Ar trebui oamenii să fie preocupați de consumul de alimente neecologice?

Alimentele din comerț nu sunt așa sigure, iar consumatorii ar trebui să fie preocupați de consumul de alimente ecologice. Pesticidele utilizate în alimentele comerciale sunt testate pentru siguranță de către FDA și trebuie utilizate de producători în cadrul unor orientări specifice. FDA înregistrează reziduurile de pesticide în aprovizionarea cu alimente în mod regulat prin Programul FDA pentru monitorizarea reziduurilor de pesticide și aceste rapoarte sunt disponibile pe site-ul FDA. Pentru marea majoritate alimentelor, cantitatea de reziduuri chimice este mai mică decât nivelurile de siguranță stabilite.

Când vine vorba de menținerea unei diete sănătoase cel mai important aspect este acela de a consuma o mare varietate de alimente care să satisfacă nevoile nutriționale în fiecare etapă a vieții.

„Atât alimentele produse în comerț cât și alimentele ecologice pot face parte dintr-o dietă sănătoasă”, a spus MacDonald. „Un produs care este etichetat organic ar putea să nu fie cea mai sănătoasă alegere dacă are un conținut ridicat de calorii și un nivel scăzut de nutrienți. Este întotdeauna cel mai bine să citiți panoul cu informații despre nutriție pentru a determina starea de sănătate a unui produs alimentar și nu să vă bazați doar pe cuvinte precum organic sau natural”.

Atât alimentele organice cât și cele obținute comercial sunt sigure pentru a mânca. Orice ați alege, este important să încorporați fructele și legumele în dieta dvs. pentru a duce o viață sănătoasă. Chiar dacă fructele și legumele dvs. sunt organice sau nu, spălați întotdeauna produsele proaspete înainte de a le consuma.