Soluția ieșirii din criză

Am descoperit soluţia de ieşire din criza economica!

Da, nu e un miracol, probabil s-au gândit mai multe persoane la asta. Cred ca s-ar scoate multi bani din asta, fara nicio exagerare.

Daca din meditaţiile profesorilor (cat sa fie, 50 ron/ ora?) bugetul României sărăceşte in aşa hal, ce spuneţi de biserica?

Da, ce-ar fi sa impozitam biserica? Sa impozitam banii aia negri de la nunti, botezuri, înmormântări, pomeni, spovedanii, sfinţirea maşinii, a casei si alte tâmpenii. A, stiu. Serviciile astea sunt gratuite, nu? Oare aveţi idee câţi bani “sunt aruncaţi” pur si simplu pe biserica? Ne luam de saracii manelişti care arunca cu bani si nu plătesc impozite, de profesorii care îşi completează veniturile (de acord, in mod normal ar trebui sa plătească taxe ca noi toţi), dar de biserica de ce nu se ia nimeni? Preoţii ăştia sunt plătiţi din bugetul statului, sunt plătiţi de către contribuabili, adică de noi! De ce mai dam bani la biserica? Construcţia de biserici se face prin aprobarea unui buget de la consiliul local, salariile preoţilor sunt plătite tot de acolo, de ce mai daţi bani?

Aveţi posibilitatea sa donaţi cei 2% din impozit bisericii. Multi chiar o fac, de ce mama dracului? Când poţi dona acei 2% fundaţiei SMURD, persoanelor cu dizabilităţi, persoanelor infectate HIV, azilelor de bătrâni. Poate intr-o zi o sa aveţi nevoie de un elicopter sa va duca la spital de la locul accidentului, poate in urma accidentului ramai cu probleme grave sau copilul tau se naşte cu malformaţii, poate la bătrâneţe o sa ajungi rău. Pe ei de ce nu-I salvează biserica? De ce nu-I salvează Dumnezeu?

Îmi spunea cineva ca “pe Dumnezeu îl cauţi tu” (poate generaliza, nu se referea chiar la mine). Singurul motiv pentru care l-aş căuta, ar fi să-I cer socoteala pentru nedreptăţile care se întâmplă in lumea din jurul meu. Copii infectaţi HIV, bătrâni saraci, bolnavi si singuri, copii bolnavi de leucemie, sindromul Down, etc. Sunt numai o parte dintre nedreptăţile pe care le vad in fiecare zi.

Oare e necesar ca biserica sa fie atât de opulenta, cu biserici noi, măreţe, poleite cu aur, in care intra nişte amărâţi cu picioarele tremurânde, tuşind a moarte?

Sa “cumperi” bunăvoinţa lui Dumnezeu de la slujitorii lui lacomi si strâmbi e cel mai mare păcat pe care îl poţi face ca si credincios. Dumnezeu nu are nevoie de bani, daca exista, se presupune ca poate transforma si frunzele in bani, aşa cum apa se poate transforma in vin.

Prefer sa dau spaga la medic, sa fiu sigur ca îmi reuşeşte operaţia, decât sa dau bani unui preot si sa ma rog la Dumnezeu sa reuşească operaţia. Prefer sa plătesc meditaţiile copilului meu, decât sa ma rog la Dumnezeu să-I lumineze mintea si să-I arate calea cea dreapta in viaţă. Educaţia e cheia înfrânării unor “păcate” lumeşti.

Uitaţi un filmuleţ care spune multe despre biserica noastră draga, desi nu putem generaliza.