VYVANSE – PRO si CONTRA

PRO

Vyvanse este un promedicament, ceea ce inseamna ca nu este suficient sa il luati pur si simplu pentru ca acesta sa functioneze. Trebuie metabolizat pentru a deveni eficient. Din acest motiv, medicamentul are un efect amanat – acesta incepe sa functioneze numai dupa cateva ore. Desi acest lucru ar putea arata ca o latura negativa, acesta asigura de fapt efecte „mai fine” – pacientii nu simt o schimbare brusca a dispozitiei, nu exista nici o „lovitura” pe masura ce medicamentul intra in vigoare.

De asemenea, exista mult mai putin recul cand efectele Vyvanse incep sa se epuizeze. Dupa cum sa mentionat, efectele dureaza aproximativ 14 ore, ceea ce inseamna ca o singura doza este suficienta pentru aproape intreaga zi de veghe. In comparatie, alte tratamente de lunga durata pentru ADHD dureaza doar intre 10 si 12 ore.

Vyvanse nu este un drog pe care oamenii il vor incerca in general sa abuzeze. In primul rand, efectul intarziat il face sa nu fie atragator in aceasta privinta. In al doilea rand, nu poate fi fumat, pufnit sau injectat. Prin urmare, riscul abuzului este mult mai mic cu Vyvanse decat cu alte medicamente ADHD.

CONTRA
Desi exista multe avantaje pentru Vyvanse, exista si unele dezavantaje. Inca nu este disponibil sub forma generica, deci este putin mai scump decat Adderall. Are un potential de abuz, asa ca ar trebui pastrat departe de ochii curiosi, pentru orice eventualitate.

De asemenea, in situatiile in care aveti nevoie de un efect mai oportun, Vyvanse nu este o optiune buna, deoarece dureaza aproximativ 2 ore pentru a incepe sa lucrati.